Egy nyári délután valaki lecseppenti magát kávéval, valaki galambot etet, valaki darazsat öl, valaki meghal, valaki menekül, valaki másol, valaki rádiót hallgat, valaki telefonál, valaki... És ezek közt talán van némi összefüggés. – áll a Végtelen percek című film szinopszisában, amely Szántai János Az élet című novellája alapján készült az Inforg Stúdió, a kolozsvári Argo Audiovizuális Egyesület és a Laokoon Film koprodukciójában. A film forgatókönyvét Felméri Cecília rendező jegyzi, operatőre Réder György, vágója Politzer Péter volt.

 


Felméri Cecília legújabb rövidfilmje, a Végtelen percek a locarnói filmfesztiválon volt látható először, majd ősszel az Egyesült Államokban is bemutatkozott az Amerikai Filmintézet rangos filmfesztiválján Los Angeles-ben.

A kolozsvári Sapientia egyetemen diplomázott Felméri Cecília (1978) jelenleg a bukaresti
filmművészeti egyetem filmrendező szakos hallgatója és a Sapientia tanára. Kakukk című diplomafilmje elnyerte a Diákzsűri legígéretesebb tehetségnek járó díját 2008-ban a Magyar Filmszemlén, majd Varsó és Mar del Plata rangos filmfesztiváljai vendége volt. Rendezéseit többször jelölték a Gopo-díjra, a legrangosabb romániai filmes kitüntetésre.