A filmrajongók a High Note SkyBarban kezdhetik az estét, amely az álomgyár aranykorát idéző díszletben filmművészet által ihletett tematikus fine drinking bármenüt kínál. Egy-egy este erejéig a budapesti forgatagból filmforgatást idéző miliőbe csöppenhet és mozicsemegékből töltekezhet, aki ellátogat a Bazilika szomszédságába.

Gyakori, hogy a mozik levesznek műsorukról egy-egy olyan filmet, amelyet még sokan meg szeretnének nézni. Örülök, hogy a legnépszerűbb filmjeink közül néhány ismét bemutatásra kerül egy szokványostól eltérő moziélmény részeként - mondta el Balassa Péter a Cirko Film vezetője, akik A négyzet, Paterson, Ízlés szerint fűszerezve, Vendégek, Könyvesbolt a tengerparton, Csak a szerelem számít, Kezedben a sorsod és a Férfiak fecskében című filmek bemutatásában működnek együtt a szállodával.

French 7.5 a Casablanca által inspirálva (Fotó: Balkányi László, food stylist: Hegedűs Boglárka)

A Magyar Nemzeti Filmarchívum korábban Claudia Cardinale és Klaus Maria Brandauer magyarországi látogatásának eseményei kapcsán kooperált az Aria Hotellel. Most a Sose halunk meg és a Macskafogó felújított változatát mutatják be közös akció részeként. Van, aki forrón szereti, Casino Royale, Grand Budapest Hotel, A nagy Lebowski, majd Karácsonyra hangolódva az Igazából szerelem – néhány további film az 5.1-es Dolby Stereo technikával felszerelt, földszinti Teatro Aria vetítési listájáról, amely egyúttal az Aria Hotel Budapest tetőbárjának őszi-téli fine drinking menüjét is inspirálta.

A filmvetítéseket nachos és sajtszósz helyett különleges gasztronómiai-élmény kíséri: Hollywood csillogása a koncepció szerint 8 koktélba, 6 bárételbe és 2 desszertbe fogalmazva elevenedik meg a High Note SkyBarban, de keddenként a Teatro Aria is kínál szűkített mozimenüt a vetített filmhez passzoló koktéllal. Aki a High Note SkyBarban kipróbálja, milyen az, amikor a vörös szőnyeggel, rendezői székekkel, fotólámpákkal, sminkasztallal dekorált hollywoodi enteriőrben a kacsamáj terrine James Bond Goldfinger-jét megidézve aranyra fújva érkezik, a rosé kacsamell Francis Ford Coppola Drakulá-ja által inspirálva vérnarancsban és céklában fürdik, fizetéskor mozikupont is kap az adott hónap vetítési listájával.

Rosé kacsamell Francis Ford Coppola Drakulája által inspirálva (fotó: Balkányi László, food stylist: Hegedűs Boglárka)

Azok pedig, akik komolyabban veszik a készülődést a filmpremierek hangulatát idéző élményre, kezdhetik az estét a hotelben található Harmony Spa 60 perces Pretty Woman arckezelésével. A CirkoFilm és a Magyar Nemzeti Filmarchívum együttműködésével 2019. március 31-ig zajló vetítések ingyenesek, de fogyasztáshoz, és a terem 50 főben maximált befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötöttek. Részvételi szándékot a pr@ariahotelbudapest.com címen lehet jelezni. A helyfoglalás érkezési sorrendben, minden kedden 18:30-tól lehetséges, a filmvetítések 19:00-kor kezdődnek.

Az Aria Hotel filmes programját ide kattintva böngészheted át.

Borítókép: White Mexican A nagy Lebowski által inspirálva