Újabb kategóriákat jelentettek be az idei Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál szervezői: a diplomafilmek között versenyez Mira Zénó MOME Anim mesterszakos diplomafilmje, a Fox Tossing – adta hírül a Dot & Line.

Mira Zénó 2016-ban végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem BA, majd 2020-ban az MA animáció programjában, jelenleg ugyanitt posztgraduális hallgató. Nyolc éve dolgozik animációs és grafikai tervezőművészként. Számos különböző projektben vett részt tervezőként és animációs rendezőként, emellett képzőművészettel is foglalkozik. Fő érdeklődési területe a kísérleti animáció, elsősorban a grafikai expresszivitás érdekli. Munkáiban a valóság elemeinek vizuális költészetté való transzformálására törekszik. 

A Fox Tossing korai verziójával 2020-ban diplomázott a MOME animáció mesterszakán, ám csak nemrég fejezte be a gyártását, ugyanis teljes egészében ő maga rajzolta és animálta. A Fox Tossing vágója Czakó Judit, a hangdizájnt Pongor András készítette, a zenéjét Tomaso Albinoni szerezte, producere Fülöp József.

Mira Zénó munkáit Vimeón és Instagramon lehet követni.

Mira Zénó: Fox Tossing 

A filmbeli barokk kastély parkjában kerti mulatságot rendeznek: a táj idilli, a társaság kellemes, az ételek főúriak, minden a tradíció és a kifinomultság jegyében zajlik. A kert másik részében, ezzel egy időben ketrecek csattognak, kötelek suhognak, rókák vinnyogása hallatszik. A kezdeti idillből a film lassan átvezet az élvezetek másik szintjére, kezdetét veszi a kegyetlen játek, a “rókadobálás”, amely egyre véresebbé, egyre brutálisabbá válik.

Forrás: Dot & Line