A főként független rövidfilmjeiről ismert Géczy Dávid Vér és tűsarok című kisfilmje a kisfilmek értékesítésével foglalkozó Short Film Corner portfóliójába került be - a Kamarás Iván főszereplésével készült rövidfilm a gazdasági válságról szól. A Kamarás által játszott főnök elgondolása szerint ugyanis a nők munkavállalása a felelős a válságért: az angol nyelvű film a titkárnője első három napját követi. A film trailere itt.

Dombrovszky Linda SZFE-hallgató Kötelesség című kilenc perces  kreatív doksija egy finn dokumentumfilmes workshop keretében készült: a Cineboat keretében hajóval járták be Turku szigetvilágát, hogy az ott élőkről forgassanak. Dombrovszky filmjében a National Day of the Army napján a finn szigetvilág lakói a hadseregben viselt kötelességüket rekonstruálják is a kamera előtt. A Kötelességnek lesz egy vetítése a Kritikusok Hetén is, évek óta hagyomány, hogy a Nisi Masa keretében készült filmeket levetítik Cannes-ban a Kritikusok Hetén is. (A Cineboat-ról itt írtunk bővebben)

duty
Jelenet a Kötelesség című filmből

A Short Film Corner a Cannes-i Filmfesztivál részeként zajló Marché du Film kisfilmekre szakosodott szekciója, ahol a regisztrált filmeseknek lehetősége nyílik találkozókra és kapcsolatteremtésre. Mint ismert, Stalter Judit a Producer on the Move programban vesz részt, Pálfi György filmjét pedig a Cannes Classics hívta meg a műsorába.