A The Association of Film Commissioners International (AFCI) nemzetközi filmes szervezet által évente megrendezett kiállítás célja a filmipar nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése, a produkciós irodák helyszínválasztásának elősegítése. A világ legnagyobb ilyen jellegű eseményén 2006-ban 30 ország kiállítói vettek részt, 3400 szakmai látogatót regisztráltak.

Az ITDH nem először segíti a magyar filmipar bemutatkozását, 2006 szeptemberében üzleti fórumot szervezett a filmipar magyar és német szereplőinek. A cél a magyar stúdiókapacitások, utómunka szolgáltatások külföldre ajánlása volt. Akkor több mint 20 magyar filmes vállalkozás képviselője utazott Berlinbe, ahol 200 német filmes szakemberrel találkozhattak. A résztvevők egyöntetűen hasznosnak ítélték a fórumot, többen az ott megkezdett tárgyalások nyomán jelenleg szerződéskötés előtt állnak.

A mostani USA-beli magyar stand szükségessége a berlini rendezvény értékelés kapcsán merült fel, a résztvevők jelezték, az európai bemutatkozás mellett szükség lenne a magyar filmes kapacitások tengerentúli kiajánlására is – mondta el Danyi Zsuzsanna, az ITDH illetékes szakembere.