Nevezni a kiadási, megjelenési, befejezési dátum szerint, 2019. január 1. után elkészült vagy még be nem mutatott fikciós rövid és egész estés játékfilmekkel, dokumentum- és ismeretterjesztő filmekkel, animációs alkotásokkal, versfilmekkel és a járvány veszélyeire tekintettel otthoni körülmények között mobiltelefonnal forgatott kísérleti filmmel is lehet. A nevezési határidő: május 31.

A szervezők – Bujtor szellemiségét szem előtt tartva – főképpen olyan filmeket várnak, amelyek valamilyen rejtély, bűnügy, titok körül zajló cselekményt dolgoznak fel, vagy a humor bármely formájával élnek, de költészeti alkotásokat, verset, balladát, költői életművet feldolgozó, avagy az emberi élet sokszínűségét ábrázoló alkotással is lehet nevezni. A tematikában most a rendszerváltoztatás személyes története és a koronavírus járvány kapcsán feldolgozott személyes vagy társadalmi vonatkozású történet is lehetőséget ad versenybe szállni.

A 2019-es fesztivál győztesei

A műfajok pontosan meghatározottak: fikciós rövid és egész estés játékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, animációs rövidfilm, versfilm és karanténfilm nevezhető a fesztiválra. Örömmel fogadjuk a fiatalos szemléletű, szubjektív alkotói megközelítéseket, valamint az eredeti szemléletű, a filmes formanyelvet tudatosan használó filmalkotásokat.

A nevezéseket elektronikus formában, az alábbi linken lehet megtenni. A fesztivál időpontja: 2020. augusztus 17-20.

Egy alkotó egy kategóriában legfeljebb 3 filmmel, több különböző alkotóval dolgozó alkotócsoport vagy produceri iroda legfeljebb 5 filmmel nevezhet. Sorozat esetében egy epizódot lehet nevezni, ha egy egészként értelmezhető az adott rész. Az egyes műfaji kategóriák nyertesei, a versenyfelhívás szerinti komoly díjazásban részesülnek, s emellett a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál programjába is bekerülnek. A balatonszemesi kötődésű, Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, forgatókönyvíró és producer tiszteletére létrehozott seregszemle versenyprogramja önálló alkotók, műhelyek, filmstúdiók számára egyaránt nyitott.

A fesztivál igazgatója, Lutter Imre producer, előadóművész, a zsűri elnöke Janisch Attila filmrendező. A verseny nevezési feltételei a fesztivál oldalán találhatók, az aktuális információkat a rendezvény Facebook-oldalán érheted el. A nevezés felétele a pontosan kitöltött és aláírt hozzájáruló nyilatkozat, mely letölthető a fesztivál honlapjáról. A beszkennelt nyilatkozatokat a bujtorfesztival@gmail.com címre kell elküldeni.

A képek a fesztivál Fb-oldaláról származnak.