A november 6.-16. között zajló filmes seregszemle versenyprogramjában csaknem húsz, többségében fikciós alkotást mutatnak be. A négy kontinensen forgatott dokumentum-játékfilm alkotói hét gyereksorson keresztül adnak képet a földet átfogó globális válságáról. A nézők bepillanthatnak kongói, kambodzsai, ecuadori gyermekrabszolgák, gyermekprostituáltak és gyerekkatonák hétköznapjaiba. A filmet Máthé Tibor fényképezte, a zenéjét Szemző Tibor szerezte.

A film a 39. Magyar Filmszemlén operatőri díjat nyert, a Diákzsűri pedig a legjobb dokumentumfilmnek járó Zöld Holló díjjal jutalmazta a Másik bolygót. Az Another Planet - Másik Bolygó sikerrel mutatkozott be a nemzetközi közönségnek az augusztusban megrendezett Montreali World Film Fesztiválon, Észak-Amerika egyetlen "A"-kategóriás filmes seregszemléjén mutatkozott be.

Az alkotás ázsiai premierjét Dél Koreában, a Pusani Nemzetközi Filmfesztiválon tartják október első hetében. A dél-amerikai közönség pedig az október 17-és 30-a között zajló Sao Paulo-i Filmfesztiválon láthatja először a Másik bolygót.

A film az ősz során Valladolidban, az egyik legfontosabb spanyol film fesztiválon versenyez még, és meghívást kapott Amszterdamba, Koppenhágába, a finnországi Ouluba, és az Egyesült Államokba, a Denveri Starz Nemzetközi Filmfesztiválra is.