A szervezők reményei szerint, kiemelt tematikájuk, a "KÁOSZ & REND" is nevezésre készteti a filmek alkotóit, amit nemcsak a filmes program kiegészítéseként hirdettek meg. Illetve "Kisebbségi/integrációs" valamint "Porlepte dobozok" témákkal foglalkozó filmeket is várnak. Folytatódik a 2014-ben sikerrel elindított "Úton" Online Filmfesztivál is, amelyre ugyanazzal a nevezési lappal lehet jelentkezni, egy filmmel akár mindkét szekcióba is.

Nevezni bármely műfajban (játékfilm, kisjáték-, kísérleti film, dokumentum, animáció, tánc, zenei film) és bármilyen terjedelemben lehet.

Nevezhető kategóriák:
    "ÁLTALÁNOS"
    "KISEBBSÉGI"
    “PORLEPTE DOBOZOK”
    "ÚTON" Online Filmfesztivál

Sokan – a kezdetekkor és ma is – túl népiesnek, míg mások túl urbánusnak tartották, tartják a fesztivált, amely az alapítvány legnagyobb hazai és nemzetközi nyilvánosságot kapott rendezvénye. A szervezők úgy gondolják, hogy épp ez a szemlélet, a hagyomány és a modern együttes tisztelete – ütköztetése vagy párhuzamba állítása – az, amely a fesztiválnak a mai napig is speciális, egyedi – nem „trendi” – hangulatot ad a magyar és nemzetközi művészetközvetítő közegben.

Az év tematikája: "KÁOSZ & REND"
Bővebb információ, online nevezési lap és nevezési feltételek www.mediawavefestival.hu

Nevezési határidő: 2015. január 10.