Olivia Newton-John amerikai idő szerint hétfő reggel halt meg dél-kaliforniai otthonában, családja és barátai körében. A halálhírt az énekesnő férje osztotta meg. 

Az énekesnő-színésznő hosszú ideje küzdött mellrákkal, legelőször több mint 30 éve diagnosztizálták nála. Első gyógyulása után sok időt szentelt a rák elleni küzdelemnek. 2017-ben jelentette be, hogy harmadszor is mellrákot diagnosztizáltak nála, ami már a gerincére is átterjedt.

 

Olivia Newton-John 1948. szeptember 26-án született az angliai Cambridge-ben. 1954-ben az apja a Melbourne-i Egyetemen kapott munkát, ezért családjával Ausztráliába költöztek. Newton-John itt kezdett komolyabban foglalkozni az énekléssel. Első kislemezét 1966-ban, első szólóalbumát (If Not For You) 1971-ben vette fel. 1974-ben Nagy-Britanniát képviselte az Eurovíziós dalfesztiválon, ahol negyedik helyezett lett.

A 70-es évek elején játszott már nagyjátékfilmekben, de a világhírt az 1978-ban bemutatott Grease hozta el számára, melyben John Travolta párját, Sandy-t alakította. A film világszinten 366 millió dolláros bevételt termelt, a film zenéje pedig az év második legsikeresebb albuma volt Amerikában. A film egyik dalát, az Olivia Newton-John által előadott Hopelessly Devoted to You-t Oscar-díjra is jelölték legjobb eredeti dalért.

Olivia Newton-John és John Travolta

Míg zenei karrierje felfelé ívelt, csak néhány nagyjátékfilmben láthattuk színészként: szerepelt a Xanadu (1980) című élőszerelős-animációs filmben, a Búcsúmulatságban (1996), a Rongy életben (2000) és a Harmadnaposokban (2011), de még a Sharknado ötödik részében is felbukkant.

John Travolta az Instagramon emlékezett meg filmbéli partneréről: "Drága Oliviám, mindannyiunk életét sokkal jobbá tetted. Hihetetlen volt a hatásod. Nagyon szeretlek. Találkozunk majd az út végén, és újra együtt leszünk. Az első pillanattól kezdve, hogy megláttalak és örökre a tiéd: a te Danny-d, a te John-od."