Az éves archívum lezárását követően megkezdődött a nevezés a 19. BuShóra, a kor követelményeihez igazodó módosításokkal a szabályzatban és az online nevezési felületen. Mobil optimalizált weboldalukon megtalálhatóak a részletek és a link, amelyen a Filmfreeway-en keresztül lehet nevezni, ahová pedig ingyenesen lehet regisztrálni, ha valakinek még nincs fiókja.

Várják tehát a 2021. január 1. után készült 30 percnél rövidebb fikciós, animációs és kísérleti alkotásokat a világ minden tájáról.

A beadási határidő az előző kiírásban módosult március 1-re, ennek következtében pedig a versenyprogram kihirdetés, valamint a vetítési kópiák beküldése is egy hónappal korábban történik, ezekkel majd később jelentkeznek részletesen.

A szervezők megkérnek minden nevezőt, hogy a különböző levelező rendszerekben működő levélszemétszűrők miatt, aki nevezett, az véssen be magának egy emlékeztetőt, és ha nem kapja meg az értesítőt, akkor vessen egy pillantást a weboldalra, ahol szintén közzéteszik majd az eredményeket.

Nevezési határidő: 2023. március 1.

Versenyprogram hirdetés: 2023. május 1.

A korábbi busho.hu weboldalt az új oldal archívum menüjéből lehet elérni, ahol továbbra is lehet böngészni a korábbi évek fesztiváljait. 

Forrás: BuSho