2020. 09. 21. filmhu

Mohai Tamást Los Angelesben díjazták

A Love International Film Festival a legjobb férfi főszereplőnek választotta

Szajki Péter filmje, a Most van most részt vett Los Angelesben a Love International Film Festivalon, ahol a legjobb férfi főszereplő díját Mohai Tamás kapta meg. Sajnos a járvány miatt az alkotók nem vehettek részt a fesztiválon, mert a nyilvános vetítéseket csak jövőre tartják meg, a következő évi fesztivál filmjeivel összevonva.

Mohai Tamást nemrég a Bujtor István Filmfesztiválon is átvehette ugyanezt a díjat az alakításáért, így már a második alkalommal díjazták a Most van most-ban nyújtott alakításáért. A színészt a nagyközönség a Drága örökösök című produkcióból ismerheti, de korábban látható volt őt többek között Sándor Pál Vándorszínészek és Török Ferenc Senki szigete című filmjében is. „Nagyon szeretek Tamással forgatni, mert irtó gyorsan reagál az eseményekre még akkor is, amikor megváltozik a jelenet az eredeti tervekhez képest.” – mondta róla Szajki Péter rendező.

Mohai Tamás partnere a filmben Tompos Kátya, akit szintén jelöltek a fesztiválon a legjobb női főszereplőként. A Most van most legközelebb a ROFL Film Festivalon versenyez Madridban októberben. A film operatőre Domokos Balázs, forgatókönyvírója Szajki-Vörös Adél és Szajki Péter, vágója Erdélyi Flóra. A filmet a ZLS Productions készítette, forgalmazója a Romis Mozi, producerei Kutyik Gábor, Szajki Péter, Romwalter Judit, Gulácsi Loránd, Babó Gábor, Bácskai László, Adam Cobler, Marencsák Kitty, Mészáros Bálint, Neuberger Zoltán, Perecz Sándor, Králik Samu Péter, Szoboszlai Gergely, Szűcs Dóra.


A Love Nemzetközi Filmfesztivál nyilvános vetítéseit és előadásait idén a járvány miatt nem tartották meg élőben, az idei program a 2021-es fesztiválon lesz látható. 

Még több magazin

magazin

Miattuk várjuk a mozik újranyitását – 3. rész

Ezekre a magyar filmekre készülünk idén

Végére értünk a 2021-re tervezett hazai alkotások bemutatásának. Jön Enyedi Ildikó régóta dédelgetett, sztárokkal megpakolt szerelmi története egy…

tovább

magazin

Miattuk várjuk a mozik újranyitását – 2. rész

Ezekre a magyar filmekre készülünk idén

Folytatjuk a gyűjtésünket azokról a magyar filmekről, amiket reményeink szerint már idén látni fogunk a mozikban. Ha minden jól alakul, 2021-ben…

tovább

2021 magyar filmjei

Nagy a bizonytalanság a filmesek és a forgalmazók részéről, hogy mikor érkezhetnek meg a mozikba a közeljövő hazai alkotásai. Összegyűjtöttük azokat a címeket, amelyek eséllyel pályáznak idei bemutatóra. Enyedi Ildikó, Pálfi György, Madarász Isti, Szilágyi Fanni és sokan mások várják, hogy a közönség elé állhasanak filmjeikkel.

Miattuk várjuk a mozik újranyitását – 3. rész

Miattuk várjuk a mozik újranyitását – 2. rész

Miattuk várjuk a mozik újranyitását – 1. rész

a teljes dosszié

Pieces of a Woman

Mundruczó Kornél világsztárokkal forgatott filmjét Velencében két díjjal jutalmazták, januárban a Netflixre érkezik. A Pieces of Woman egy bostoni házaspár (Vannesa Kirby és Shia LeBeouf) életét követi egy éven keresztül, akik egy tragédiába fulladó otthonszülést próbálnak feldolgozni. A forgatókönyvet Wéber Kata hasonló címen futó színdarabjuk alapján adaptálta filmmé.

Ha a gyermeke halála szilánkosra törte, mi marad a gyászoló anyából?

Látsz? Én látlak! #8: Wéber Kata

Nyolc irgalmatlanul hosszú évet vártam erre a filmre – Pieces of a Woman egy sorstárs szemével

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
hirdetés
 
- Tudod mi az a fekete lyuk?
- Igen. Ezzel keresem a kenyerem.

Agyament Harry

Oszd meg! Az összes idézet

Kiemelt támogatónk