2020. 09. 21. filmhu

Mohai Tamást Los Angelesben díjazták

A Love International Film Festival a legjobb férfi főszereplőnek választotta

Szajki Péter filmje, a Most van most részt vett Los Angelesben a Love International Film Festivalon, ahol a legjobb férfi főszereplő díját Mohai Tamás kapta meg. Sajnos a járvány miatt az alkotók nem vehettek részt a fesztiválon, mert a nyilvános vetítéseket csak jövőre tartják meg, a következő évi fesztivál filmjeivel összevonva.

Mohai Tamást nemrég a Bujtor István Filmfesztiválon is átvehette ugyanezt a díjat az alakításáért, így már a második alkalommal díjazták a Most van most-ban nyújtott alakításáért. A színészt a nagyközönség a Drága örökösök című produkcióból ismerheti, de korábban látható volt őt többek között Sándor Pál Vándorszínészek és Török Ferenc Senki szigete című filmjében is. „Nagyon szeretek Tamással forgatni, mert irtó gyorsan reagál az eseményekre még akkor is, amikor megváltozik a jelenet az eredeti tervekhez képest.” – mondta róla Szajki Péter rendező.

Mohai Tamás partnere a filmben Tompos Kátya, akit szintén jelöltek a fesztiválon a legjobb női főszereplőként. A Most van most legközelebb a ROFL Film Festivalon versenyez Madridban októberben. A film operatőre Domokos Balázs, forgatókönyvírója Szajki-Vörös Adél és Szajki Péter, vágója Erdélyi Flóra. A filmet a ZLS Productions készítette, forgalmazója a Romis Mozi, producerei Kutyik Gábor, Szajki Péter, Romwalter Judit, Gulácsi Loránd, Babó Gábor, Bácskai László, Adam Cobler, Marencsák Kitty, Mészáros Bálint, Neuberger Zoltán, Perecz Sándor, Králik Samu Péter, Szoboszlai Gergely, Szűcs Dóra.


A Love Nemzetközi Filmfesztivál nyilvános vetítéseit és előadásait idén a járvány miatt nem tartották meg élőben, az idei program a 2021-es fesztiválon lesz látható. 

Még több magazin

magazin

Ezek a rövidek jót tesznek az egészségnek

Best of Friss Hús 2023

Először a Friss Húson lesz látható itthon Buda Flóra Anna Arany Pálmával kitüntetett animációja, a rózsaszín szexfantáziákat felvonultató 27.…

tovább

magazin

Idillt hazudó képeslapok a haláltábor szomszédságából

Kritika a The Zone of Interest című filmről

Jonathan Glazer tíz évvel A felszín alatt után jelentkezett új nagyjátékfilmmel: a sokkoló és elementáris erővel bíró The Zone of Interest egy náci…

tovább

Cannes 2023

Május 16. és 27. között rendezik meg a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált, ahol Magyarországot a rövidfilmek versenyében Buda Flóra Anna 27 című animációja, a rövid- és diplomafilmek zsűrijének elnökeként pedig Enyedi Ildikó képviseli.

Visszatért klasszikus gengszterfilmjeihez, de nagy kockázatot is vállalt Scorsese

Martin Scorsese: Itt nem az a kérdés, hogy ki mit tett. Hanem hogy ki mit nem tett

Buda Flóra Anna: Egy pornóra adaptált fakó bűnügyi tévéfilm hangulatát akartam megidézni

a teljes dosszié

A nemzet aranyai

A vízilabda arany korszakának történetét elmesélő film április 20-án érkezik a mozikba. Hősei azok a legendás játékosok, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot: a Benedek, Kásás, Kiss, Szécsi, Biros, Molnár nevével fémjelzett csapat három olimpiai aranyat, két Európa- és egy világbajnoki címet, valamint két világliga és egy világkupa-győzelmet szerzett.

Éneklésből mentünk, vertük az öltöző falát

A vizilabdás srácok társaságában két és fél óra is gyorsan elszáll

A vízilabdás legendák is készülődnek filmjük bemutatójára

a teljes dosszié

Hat hét

Március 23-án érkezik a mozikba Szakonyi Noémi Veronika első nagyjátékfilmje. A Six Weeks / Hat hét főszereplője egy gimnazista lány, aki örökbe adja az újszülött babáját, de jogszerűen hat hete van, hogy meggondolja magát és visszakérje.

Versenyt fut az idővel egy tinilány az év egyik legjobb magyar filmjében

Végre mozikba kerül a Hat hét

Nagydíjat nyert a Hat hét Tallinnban

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
hirdetés
 
Minden héten van kedd.

Gaben / Üvegtigris

Oszd meg! Az összes idézet