2020. 09. 21. filmhu

Mohai Tamást Los Angelesben díjazták

A Love International Film Festival a legjobb férfi főszereplőnek választotta

Szajki Péter filmje, a Most van most részt vett Los Angelesben a Love International Film Festivalon, ahol a legjobb férfi főszereplő díját Mohai Tamás kapta meg. Sajnos a járvány miatt az alkotók nem vehettek részt a fesztiválon, mert a nyilvános vetítéseket csak jövőre tartják meg, a következő évi fesztivál filmjeivel összevonva.

Mohai Tamást nemrég a Bujtor István Filmfesztiválon is átvehette ugyanezt a díjat az alakításáért, így már a második alkalommal díjazták a Most van most-ban nyújtott alakításáért. A színészt a nagyközönség a Drága örökösök című produkcióból ismerheti, de korábban látható volt őt többek között Sándor Pál Vándorszínészek és Török Ferenc Senki szigete című filmjében is. „Nagyon szeretek Tamással forgatni, mert irtó gyorsan reagál az eseményekre még akkor is, amikor megváltozik a jelenet az eredeti tervekhez képest.” – mondta róla Szajki Péter rendező.

Mohai Tamás partnere a filmben Tompos Kátya, akit szintén jelöltek a fesztiválon a legjobb női főszereplőként. A Most van most legközelebb a ROFL Film Festivalon versenyez Madridban októberben. A film operatőre Domokos Balázs, forgatókönyvírója Szajki-Vörös Adél és Szajki Péter, vágója Erdélyi Flóra. A filmet a ZLS Productions készítette, forgalmazója a Romis Mozi, producerei Kutyik Gábor, Szajki Péter, Romwalter Judit, Gulácsi Loránd, Babó Gábor, Bácskai László, Adam Cobler, Marencsák Kitty, Mészáros Bálint, Neuberger Zoltán, Perecz Sándor, Králik Samu Péter, Szoboszlai Gergely, Szűcs Dóra.


A Love Nemzetközi Filmfesztivál nyilvános vetítéseit és előadásait idén a járvány miatt nem tartották meg élőben, az idei program a 2021-es fesztiválon lesz látható. 

Még több magazin

magazin

Az év első remekműve a teljes összeomlás anatómiáját tárja elénk

Kritika A hős című filmről

Igazság és hazugság, önzetlenség és nyerészkedés, remény és kilátástalanság útvesztőjében találjuk magunkat az iráni Asghar Farhadi legújabb…

tovább

magazin

Egy haldokló demokrácia utolsó csatakiáltása

Kritika A Vörös falak foglyai című dokumentumfilmről

Hongkongi filmesek testközelből örökítették meg a 2019-es tüntetések leghevesebb eseményeit, a város egyik egyetemének tizenhárom napon át tartó…

tovább

Az unoka

2022 első magyar premierje Az unoka, Deák Kristóf első nagyjátékfilmje, amely egy unokázós csalás körülményeit, és a családra tett hatását mutatja be. A főszerepben Blahó Gergely, Jordán Tamás, Döbrösi Laura és Jászberényi Gábor látható.

Deák Kristófnak keményebb bosszút kellett volna állnia

Elszántan keresi a csalókat, akik átverték a nagyapját

Ha a bosszúnak nincs értelme, akkor helyette minek van?

a teljes dosszié
 
hirdetés

Best of 2021

2021 végén szokásunkat folytatva összegyűjtöttük az év legjobb női és férfi alakításait, és sorrendbe szedtük a tíz kedvenc magyar filmünket is.

2021 legjobb férfi alakításai

2021 legjobb női alakításai

2021 legjobb magyar filmjei

a teljes dosszié

Legjobb tudomásom szerint

Egy szexuálisan bántalmazott nő férje egyedül próbálja megtalálni az elkövetőt, de a nyomozás közben kételkedni kezd a felesége vallomásában. A Legjobb tudomásom szerint Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első nagyjátékfilmje, ami december 16-án kerül a mozikba.

Kinek hihet a férj, akinek szexuálisan zaklatták a feleségét?

Tallinnban mutatkozik be a Legjobb tudomásom szerint

Fődíjjal távozott Temesvárról a Legjobb tudomásom szerint

a teljes dosszié
 
hirdetés
 

Mi az szomszédasszony, csak nem ledőlt a kredenc?

Béla / Csapd le csacsi!

Oszd meg! Az összes idézet