Az Oscar-kvalifikáló, moszkvai filmfesztivált 2021. április 22. és 29. között rendezik, Schnabel Annabella alkotása a rövidfilmes programban szerepel. A filmet az alkotók benevezték a Cinéfondation alapítványhoz is.

Az Anyám macskája története szerint a harmincas éveiben járó furry, Félix az anyjával él. Élete viszont gyökeres változásnak indul, amikor megkapja álmai állását, amit saját furry-jelmezében végezhet. A férfi lassan kiszakad az anyai elnyomás alól -és bár sűrűsödnek konfliktusai- végül önálló életet kezd.

Schnabel Annabella: Anyám macskája (fotó: Filmkontroll)

Schnabel Annabella Gothár Péter és Schwechtje Mihály filmrendező MA osztályába járt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A diplomafilm főszereplői Fritz Attila és Máhr Ági, de további fontos szerepben látható Urbanovits Krisztina, Csoma Judit és Andai Kati, valamint Csernai Mihály, Erdős Lili, Nagy Henrik és Czeiter Györgyné. A film operatőre Vajda Gergely, aki Vecsernyés János és Marton Frigyes filmoperatőr MA osztályának hallgatója volt. Az Anyám macskája producerei Pék Csaba és Bosnyák Miklós, a Filmkontroll gyártásában készült az NFI támogatásával. 

Forrás: SZFE / Címlap: Fritz Attila a filmben (fotó: Filmkontroll)