A versenyprogramban kapott helyet Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, a szerelmi drámát legutóbb Clevelandben díjazták. Az április 26-ig tartó fesztiválon 17 játékfilm és dokumentumfilm versenyez a tízezer euróval járó Arany Liliom-fődíjért.

Lichter Péter kísérleti filmjét, a Barokk feminát a Bioscop szekcióban mutatják be. Sőt, a rendezőt és Nemes Z. Márió írót a fesztivál masterclass programjába is meghívták, ahol közös filmükről fognak mesélni az online hallgatóságnak. Az Anti-Oscar válogatásban lesz látható A dunai exodus című, 1998-ban készült dokumentumfilm és az 1992-es Wittgenstein - Tractatus című rövidfilm - mindkettő Forgács Péter munkája.

A fesztivál központi témája idén "a közép- és kelet-európai filmes táj, amely részben mitologizált, és amelyet most a programunkban szereplő jelenlegi filmekben új szemszögből szemléljük" - fogalmazott Heleen Gerritsen fesztiváligazgató. A Német Filmintézet és Filmmúzeum szervezésében zajló filmfesztiválon 38 ország 92 filmjét láthatja a közönség internetes platformon.

címlapkép: Barokk femina
forrás: 24.hu / MTI