A film a szeretetről szól, a szülői szeretet valódi természetéről és feltárja, mi történik, amikor nyitottan fordulunk a gyermekeinkhez, akik oly sokat tanítanak nekünk a világól, amit sokkal tisztábban látnak, mint a felnőttek” – jellemzi többszörösen díjnyertes rendezését Banner Szűcs Loránd. történet szerint a nyolc éves Danát édesapja babysitter hiányában kénytelen magával vinni az esti műszakba, ám a férfinak különleges foglalkozása van: hivatásos katona egy határőr egységnél, mely az illegális határátlépők elfogásáért felel. Aznap az apa belső szolgálatra kéri magát a tábor családi körletébe.

Itt egyetlen feladatuk a kitoloncolásra várók élelmezése, akik számára szendvicseket készítenek. A harcedzett férfi a gyermekével együtt probálja megoldani ezt a nem túl bonyolúlt, de számukra teljesen ismeretlen feladatot, de különös véletlenek sorozataból az este örökre megváltoztatja mindkettőjük életét.

Szamosi Zsófi a kisfilmben (Fotó: Kiss Nelly)

A rövidfilm eddig 21 díjat hozott el, a világ különböző nagy filmes megmérettetésein, így a Los Angeles Film Awards, a Los Angeles Independent Film Festival Award, a Hollywood International Moving Pictures Film Festival, a Calcutta International Cult Film Festival, az Oniros Film Awards, az Independent Shorts Award / Los Angeles, a Bucharest Shortcut Cinefest, a Gold Movie Awards Nike, a Stockholm Independent Short Film Fest, a Festi-gious Los Angeles és legutóbb a New York Film Awards fesztiválokon szerepelt nagy sikerrel. A Sandwich eddigi elismerései közűl ötöt a Danát játszó Bercovici Emmának (akit már a Vaksötét című, részben Magyarországon forgatott amerikai thrillerben is láthattunk) köszönhet, rajta kívül a film szereplői még Thuroczy Szabolcs, Richard Pepple, Szamosi Zsófia és Szabó Simon.

 

Banner Szűcs Loránd

A Sandwich alkotói Banner Szűcs Loránd író-rendező, Juhász Imre operator, Kalotás Csaba zeneszerző, Kiss Wanda vágó, Fock Andrea jelmeztervező. A film producere Angyal Gergő, co-producerei Rajna Gábor és Hídvégi Zoltán A kisfilm forgatókönyvíró-rendezője, Banner Szűcs Loránd középiskolásként ismerkedett meg a filmkészítéssel, előbb a Mafilmnél dolgozott, majd Ausztráliában folytatta tanulmányait. Hazatérve alapította meg a Banner Casting ügynökséget, és ma már az egyik legfoglalkoztatottabb hazai casting directorként ismert.

 Borítókép: Thuróczy Szabolcs és Szabó Simon a kisfilmben (Fotó: Kiss Nelly)