Minden filmre van ötezer jegy, ám ez Európa összes országában kapható, így egyes slágerfilmekre könnyen elfogyhatnak a jegyek. Idén is lehet szavazni és virtuálisan kiosztani a fesztivál közönségdíját. A filmbarátokat kényezteti a fesztivál, hiszen minden filmet magyar felirattal látott el, sőt rendezői nyilatkozatot, szinopszist és filmajánlót is mellékelt, hogy segítsen a tájékozódásban.

Az ArteKino Filmfesztivált gyerekkorában Scope100 projekt néven a magyarhangya inkubálta négy éven keresztül, több külföldi filmforgalmazóval együttműködve és számtalan közösségi vetítést és vitát indukálva. A Scope100 projekt győzteseként mutatta be a magyarhangya a Magam ura, a Madárkák, a Rég nem szerelem és a Nem vagyok boszorkány című filmeket.

Selfie

Az ArteKino Filmfesztivál ma 45 európai országból érhető el és 10 nyelvből lehet a filmekhez feliratot választani. A filmek közt látható a Selfie is, amely két dél-olasz tizenéves mobilján rögzített videókból tallózik és fedi fel a nápolyi fiatalok előtt tornyosuló kihívásokat. A Selfie az egyik jelölt volt idén a Legjobb Európai Dokumentumfilm kategóriában.

A filmek ingyenesen elérhetőek az alábbi linken, egy gyors regisztrációt követően: https://www.artekinofestival.com

Forrás: magyarhangya