A Vimeo a koronavírus miatt nehéz helyzetbe jutott kisvállalkozásokat állítja Stories in Place című projektjének középpontjába, amelyhez olyan filmeseket kértek fel, akik valamely korábbi munkájukkal már elnyerték az oldal szerkesztőinek hivatalos ajánlását. Bucsi Réka már két alkotásával, a Symphony No. 42 és a LOVE című animációival is kiérdemelte ezt a jelzést, így egyike volt a nyolc alkotónak, akik részt vehettek a kezdeményezésben. A filmek elkészítésére tizenkét nap és fejenként 5000 dolláros támogatás állt rendelkezésre, valamint az általuk választott vállalkozások is ugyanekkora összegben részesültek - írta meg a Dot & Line.

A természetrajzi albumokból származó növény-és állat illusztrációk, valamint Johann Sebastian Bach szólamainak felhasználásával készült kisfilmet a budapesti Plante. "slow life" növénybolt ihlette. A film alább látható, a projekt többi résztvevője pedig itt érhető el.  

Animációt csak úgy támogatnak, ha Wes Andersonnak hívnak

Nemrég ért véget a 60. Berlinale, ahol először volt magyar alkotó a rövidfilmes zsűriben. Bucsi Réka animációs rendező visszatérő vendége a fesztiválnak, Solar Walk című filmjéért tavalyelőtt fontos díjat kapott, és most ugyanezt adta át az idei nyertesnek. Bucsi Réka hazajött a fesztiválról, aztán megállt a világ, amitől néhány terve eltolódott, de a legnagyobb még úgyis várat magára: első nagyjátékfilmjét amerikai ismerősével közösen készül megírni. Berlini és amerikai élményeiről, Pindúr Pandúrokról és érdekes podcastekről is mesélt nekünk.

Forrás: Vimeo via Dot & Line / Borító: Bucsi Réka