A tudatfilmes eszközök használatától izgalmas adaptáció Nancy Jo Cullen Valerie’s Bush című novelláján alapul, és a szigorú megjelenésű, középkorú Edina (Homonnai Katalin) életének első intim gyantázását örökíti meg.

Vermes Dorka a Freeszfe Egyesület hallgatójaként készítette a filmet. "A szakítás fájdalmas emléke vizuálisan is nagyszerűen illeszkedik az érzékeny terület szőrtelenítésének pokoli kínjához (a belső részek még érzékenyebbek, mint a külsők!), az önkínzás bevett vizsgafilmes témájának pedig igazán jót tesz a két nő, kozmetikus és kliens közötti erős dinamika és Pálya Pompónia fergeteges öniróniája" - írtuk róla a vizsgavetítést követően. 

Alba Vulva

Az Alba Vulva írója és rendezője Vermes Dorka, a producerei Zachar Balázs, Berkes Juli és Osváth Gábor, az operatőr Papp Tamás, a vágó Kántor Dávid, a főszerepet Hommonai Katalin, Pálya Pompónia és a Sipos Vera alakítják.

Az Alba Vulva magyar premierje a 10. Friss Húson volt, ahol különdíjas lett, a nemzetközi bemutatóját pedig a 28. Szarajevói Filmfesztiválon tartották. Tavaly októberben a müncheni Filmschoolfesten elnyerte az ARTE díját. A csatorna megvásárolta a film jogait és ennek keretében került most fel online platformjára a film hat nyelven feliratozva.

A filmet 2024. február 23-ig lehet ingyenesen online megtekinteni az ARTE oldalán, ezt követően csak az előfizetők számára lesz elérhető. 

Amikor elmondtam, hogy miről szól a film, leharmadolódtak az emberek

Az Alba Vulva egy szakítás után leblokkolt nőről mesél, aki megpróbál túljutni a fájdalmán, amiben nagy lökést jelent neki egy intimgyantázás. Vermes Dorka rendezővel a szereplőválogatás nehézségeiről, az LMBTQ-emberek párkapcsolatainak ábrázolásáról beszélgettünk. Az Alba Vulvát a Friss Húson és a Szarajevói Filmfesztiválon is vetítették.