Krigler Gábor számos hazai sikere után (Terápia, Társas játék, Aranyélet) 2019-ben otthagyta az HBO-t. Úgy döntött, a saját lábára áll, létrehozta a Joyrider Televisiont, és jelenleg két produkciója is nagy léptekkel halad a megvalósulás felé. Enyedi Ildikóval tervez közös sorozatot Balaton Brigád címmel (ami Berlinben díjat nyert a múlt héten), mellette pedig egy szerb-magyar közös vállalkozást is a nyakába vett, adta hírül a Variety. 

Pár évvel ezelőtt meghívtak a szarajevói filmfesztiválra egy program keretében, hogy mentoráljam az ottani projekteket. Itt találkoztam Srdjan Vuletic-csel, ő prezentálta nekem a Frust ötletét, ami azonnal megtetszett” - mondta el nekünk Krigler Gábor.

A történet egy küszködő íróról szól, aki teljesen véletlenül megöli a környék hírhedt és mindenkit rettegésben tartó drogdílerét. A hír felrobbantja a közösségi médiát, de az arca és a neve mindenki előtt rejtve marad. Úgy dönt, hogy a környék igazságosztójává válik, közben pedig majd beleőrül abba, hogy nem fedheti fel a kilétét. Ez minden, amit egyelőre a cselekményről tudunk, a producer szerint egy szatirikus sorozat készül belőle. 

Danis Tanovic a Senkiföldje Oscarjával 2001-ben, John Travolta és Sharon Stone között

Azt mondanám, hogy ez egy kicsavart szuperhős történet. Bevallom, nem szeretem a szuperhős zsánert, úgy érzem a Frust inkább csak kiindulásként tekint rá, sokkal empatikusabb, emberközelibb a műfaj filmjeinél” - mondta.

Nemrég kiderült, hogy a stábhoz csatlakozik a 2001-ben a Senkiföldje című filmmel Oscar-díjat nyert Danis Tanovic. A rendező az ötletgazda Vuletic barátja és nem mellesleg a Siker című horvát HBO-s sorozat alkotója, végső soron ez volt az, ami felkeltette Krigler érdeklődését. Arról egyelőre nem tudni, hogy hány epizódot rendez Tanovic.

 “Ez még eléggé a levegőben lóg, én jobban szeretnék két rendezővel dolgozni, tapasztalatból mondom, úgy vettem észre, hogy jobbat tesz a projekteknek, ha ketten vannak, de persze még semmi sem biztos” - tette hozzá. A Frust szerb nyelven forog, hatszor ötven perc lesz, ennek ellenére nem minisorozatnak tervezik, amennyiben beváltja a hozzá fűzött reményeket, már most vannak ötleteik a folytatásra.

A stáb még nem állt teljes egészében össze, a casting sem indult még el, a Joyrider Television és a szerb Firefly ezeket valamikor nyáron tervezi elkezdeni. A forgatás indulása egyelőre képlékeny, 2021 második felében, de az is lehet, hogy csak a következő év első felében tudják elkezdeni. A megjelenés dátumáról és a sorozatnak helyet adó platformról a későbbiekben születik döntés. 

Borítófotó: Krigler Gábor / Forrás: Media1