Március 21-én kezdődött a Vienna Blood (Bécsi vér) című angol-osztrák tv-sorozat harmadik évadának forgatása Magyarországon. A stáb csupán négy napot forgat Bécsben, ezen kívül a teljes produkció nálunk készül, a munkálatok június végén fejeződnek be.

Magyar részről közreműködik többek közt Herbai Máté és Fillenz Ádám operatőrként, Horgas Péter és Horváth Viktória látványtervezőként, valamint Turán Eszter és Trepper Viktória, a Moviebar Productions producerei. 

A sorozat szinte egésze eredeti helyszínen forog, az alkotók a XX. század eleji Bécset reprodukálják. A széria az osztrák ORF és a német ZDF, valamint  az MR Film és az Endor Productions megbízásából készül, a vezető producerei Oliver Auspitz és Andreas Kamm.

A harmadik évad részeit szintén Frank Tallis műveiből adaptálja Steve Thompson (JerichoSherlock, Deep State, Leonardo). Az évadot az Oscar- és Emmy-jelölt Robert Dornheim rendezi (Anne Frank igaz története), aki az első két évad vezető rendezője is volt, illetve a Hunyadi sorozatnak is ő rendezi az első két epizódját. A Vienna Blood sorozatot többek közt a BBC sugározza.

Trepper Viktória, Jez Swimer, Matthew Beard, Juergen Maurer, Catrin Strasser, Herbai Máté, Turán Eszter, Fillenz Ádám, Robert Dornhelm, Andreas Kamm (fotó: Szilágyi Lenke / Moviebar Productions)

Vienna Blood című sorozat az 1900-as években játszódik. Akkoriban Bécs a filozófia, a tudomány és a művészet melegágya, ahol kultúrák és ötletek találkoznak, vagy éppen ütköznek a város legnagyobb kávézóiban. Max Liebermann (Matthew Beard) híres pszichoanalitikus, nem mellesleg a közismert osztrák pszichiáter, Sigmund Freud lelkes fiatal hallgatója. Amikor véletlenül összetalálkozik Oskar Reinhardttal (Juergen Maurer), a furcsa esetekkel küzdő nyomozóval, vállalja, hogy segít neki a szokatlan gyilkossági sorozatok felgöngyölítésében. Max rendkívüli észleléssel és kriminalisztikai készséggel van megáldva: mélyen megért különleges emberi viselkedéseket. Ezen képességeivel áll szolgálatba, hogy Reinhardttal együtt megoldják Bécs titokzatos haláleseteit.

Címlapkép: Juergen Maurer és Matthew Beard / Fotó: Szilágyi Lenke / Forrás: Moviebar Productions