A 6. filmteszt a Petőfi-bicentenáriumhoz kapcsolódva a költőhöz köthető filmalkotásokat is feldolgozza és legendás színészeink közt Bujtor István filmjeire is fókuszál. A játékba az elmúlt években közel 100 ezren kapcsolódtak be.

Az első forduló február 22-ig tart online, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban. A játékban bárki részt vehet, sőt a résztvevők a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat.

A 2023. március 10-i második fordulóba az online kitöltésen legjobb eredményt elérő korosztályos játékosok kapnak meghívást, majd a legjobb 10 versenyző jut a döntőbe. A fődíjat a nyertes választhatja ki egy kétszemélyes külföldi nyaralás, vagy két szupertelefon közül.
A szervezők kérdéssort állítottak össze Bujtor Istvánról, valamint az idén szintén 80 éves színésznagyságok előtt is tisztelegnek, így szerepelnek többek között Almási Éva, Béres Ilona, Ernyey Béla, Fodor Zsóka, Halász Judit és Szilágyi Tibor színművészekre vonatkozó kérdések is.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak itt érhető el.

forrás: MTI