Két roma fiú álma, hogy megírhassák az életük, és igaz szerelmük történetéről szóló musical forgatókönyvét. Egy nehézségekkel és akadályokkal teli szerelem történetét meséli el Oláh Kata filmje: különleges vállalkozás, ami gyökeresen megváltoztatta a főszereplők életét. A Keskeny út a boldogság felé egy meleg roma párról szól, tőlük származik a film ötlete is. Úgy találtak rá a film alkotóira, hogy producert kerestek egy musicalhez, amit a saját életükből írnak. 

Oláh Kata három éve ezt mesélte nekünk a filmről: „Talán a legkülönlegesebb számomra a történetükben, hogy vallásosak, és meg vannak róla győződve, hogy bűnben élnek. A legnagyobb nehézség számukra önmaguk elfogadása, hiába szeretik egymást. Öntudatlanul is ott van bennük a bizonyíték, hogy amit éreznek, az természetes dolog.” 

A Keskeny út a boldogság felé meghívást kapott a 26. Pink Apple fesztiválra Svájcba, valamint Torontóban, az Inside Outon is szerepel majd. A május 18-tól 28-ig tartó DocBarcelona programjában szintén ott van, itt eddig egy alkalommal szerepelt magyar film, Forgács Péter 2006-os dokuja, a Miss Universe 1929 - Lisl Goldarbeiter - A Szépség útja.

Oláh Kata az utóbbi évek egyik legsokoldalúbb, legtermékenyebb magyar dokumentumfilm-rendezője. Digitális nomádom című filmjében egy új társadalmi csoportot, a digitális nomádokat mutatta be, akik interneten keresztül dolgoznak, így nincsenek fizikailag helyhez kötve, legutóbbi filmje pedig az Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes, ami a világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról készült intim portréfilm.

Keskeny út a boldogság felé thesszaloniki vetítése után a Screen Dailyn megjelent kritika kiemeli derűs hangulatát, üzenetét, és elragadó, reményteli dokumentumfilmnek nevezi. 

A képek forrása: narrowpathtohappiness.com