November 15-én kezdődik Észak-Európa nagyszabású, mintegy 250 filmet felvonultató nemzetközi fesztiválja Tallinnban. A „Fekete éjszakák” címmel megrendezett filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által „A-kategóriával” minősített 15 fesztivál egyike a nagy presztízsű berlini, cannes-i, locarnói és velencei szemlékkel együtt.

A tallinni fesztivál szervezői ma bejelentették, hogy magyar film is gazdagítja az idei programot. Hartung Attila FOMO – Megosztod és uralkodsz című első mozifilmjét meghívták a rangos fesztivál „Just Film” című válogatásába. A Z-generáció kultfilmjeként emlegetett legújabb magyar film a november 5-én kezdődő cottbus-i fesztivál versenyprogramjában lesz először külföldön látható, majd Kijevben tűzik műsorra a Visegrádi Filmnapokon.

Lesokkol, amit a mai tinik telóra vesznek

A Z-generációt középpontba állító FOMO - Megosztod és uralkodsz nem tipikus kamaszfilm. Előbb könnyedén becsalogat a közösségi média és a folyamatos partizás mámorában elveszett kamaszok világába, majd durva következményekkel szembesít. Hartung Attila első filmje erős bemutatkozás, ami egész biztosan ellentétes érzéseket fog szülni.

Hartung Attila első mozifilmje a Filmteam gyártásában, a Filmalap Inkubátor Programjának gyártási támogatásával készült. A FOMO – Megosztod és uralkodsz országszerte látható a mozikban a Mozinet forgalmazásában.

Forrás: Filmalap