A Spy/Master című sorozatot Christopher Smith rendezi, magyar oldalról a Proton Cinema, román részről a Mobra Films gyártásában készül. A sorozat magyar producerei Petrányi Viktória és Sós Judit.

A hatrészes sorozat egy hetet mesél el Victor Godeanu, Nicolae Ceaușescu elsőszámú tanácsadójának életéből, akinek forróvá vállik a lába alatt a talaj Romániában, mert kettős ügynökként kémked a nyugati nagyhatalmaknak. A főszerepet a román Alec Secăreanu alakítja. Mellette a német Svenja Jung, az amerikai Parker Sawyers, valamint Ana Ularu és Laurențiu Bănescu román színészek lesznek láthatók. 

HBO Max-ról nyáron egyik napról a másikra eltűnt számos saját gyártású sorozat, köztük a magyar A besúgó is. Az HBO nem sokkal később bejelentette, hogy streaming szolgáltatója Európa nagy részén leáll az eredeti, fikciós tartalmak gyártásával. Magyarországon A híd című reality-showt forgatták le legutóbb, ezt hamarosan be is mutatják. Szintén az HBO Max fogja bemutatni novemberben Ugrin Julianna és Vizkelety Márton A döntés című dokumentumfilmjét.

Forrás: Film New Europe / Címlapkép: Spy/Master/ Fotó forrása: Variety