2005-ben tartották az első Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben, amely azóta is jó bemutatkozási lehetőség a filmes alkotóknak, és kiváló alkalom az érdeklődő közönségnek, hogy kötetlenül beszélgessen a látottakról a szakmai zsűrivel és a filmesekkel.

Dósay Norbert és Németh Csaba Miklós, a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó szervezői elmondták, az előzsűrizés során ötvennél is több nevezés közül választották ki azt a tizennyolc rövidfilmet, amely bekerülhetett a versenyprogramba.

A találkozó jelmondata - "rövid filmek hosszú napja" - továbbra is igaz, hiszen a rendezvény szombat délelőtt 10 órától egészen estig tart. A 18. Pannonfílingen idén is változatos rövidfilmeket láthat a közönség a vetítéseknek helyet adó Expresszó Klubban, hiszen lesznek kisjátékfilmek, animációs filmek, drámai és romantikus történetek is.

Az idei Pannonfíling szakmai zsűrije Szelestey Bianka, rendező, forgatókönyvíró, akinek Hajszálrepedés című rövidfilmje a 75. cannes-i filmfesztiválon versenyzett, Képíró Dorottya, a 17. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó győztes filmjének alkotója, és Zugschwert Szabolcs, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program projektkoordinációs vezetője lesz.

A 18. Pannonfíling Mozgóképes Találkozót november 12-én, szombaton tartják a veszprémi Expresszó Klubban. A részletes program megtalálható a pannonfiling.hu oldalon és a rendezvény közösségi média oldalán. A rendezvény fő támogatója a VeszprémFest Veszprémi Kultúráért Alapítvány, az esemény szervezője és lebonyolítója a Szellemi Regenerációs Társulás.

Forrás: Pannonfíling / Címlapkép: Budapest, zárt város