10 nap alatt 47 sanghaji moziban 522 film felvonultatását követően véget ért a 22. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál, Ázsia nagyszabású filmes rendezvénye. A Filmalap támogatással készült Genezis a fesztivál „Belt and Road” elnevezésű válogatásában szerepelt, melyet „a fény és az élet” mottóval rendeztek meg és 24 ország egy-egy kurrens filmjét mutatta be, majd nagyszabású díjátadóval végződött a sanghaji Walt Disney színházban. Bogdán Árpád forgatókönyvíró-rendező és Dobos Tamás operatőr személyesen részt vett a premieren és a díjátadón.

Bogdán Árpád legutóbbi mozifilmjében a bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg. A Genezis világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos fesztivál tűzte műsorra - Spanyolországban, Németországban, Bulgáriában, Franciaországban és Olaszországban is díjazták a fesztivál zsűrik. Hamarosan Kínában is mozikba kerül a magyar film. 

A nemzetközi fesztiválközönség először Sanghajban láthatta a közelmúlt két legnagyobb magyar közönségsikerét, a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című filmeket. Bogdán Árpád Gettó Balboa című, két Magyar Filmdíjjal – legjobb dokumentumfilm, legjobb operatőr: Bordás Róbert – elismert fekete-fehér alkotását is bemutatták a sanghaji fesztiválon.

Borítókép: Genezis / Forrás: Filmalap