Hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára? - szól a film központi kérdése. Sok más zenekar mellett ebből a városból indult a Kispál és Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash. Mi lehet a város titka? A mediterrán klíma vagy a mecseki uránbánya sugárzása? A tettyei dombok visszhangja? Emma néni, a legendás karvezető? Vagy van valami a levegőben?

Szabó Simon Indiana Jonesként a rejtély nyomába ered és önmagát, de a pécsi zenekarokat sem kímélve próbálja kideríteni, miben áll a nagy titok. Lévai Balázs zenés filmje egy backstage-buliba oltott nyomozás története a legnagyobb pécsi zenei sztárokkal.


"A Pécsi szál dicséretes vonása, hogy nem csak a szóban forgó zenekarok rajongóit akarja kiszolgálni, humorának, könnyed stílusának köszönhetően bárki számára fogyasztható, aki nyári hangulatkeltő alkotásra vágyik, surgázik belőle, hogy buli volt elkészíteni, ez pedig átragad a nézőre is. Ráadásul a szenzációhajhász világmagyarázatoktól besokallt nézők számára is felüdülést hozhat" - írtuk a filmről a kritikánkban.

Léva Balázs író-rendezőt és Maruszki Balázs forgatókönyvírót a Filmhu podcastjába is elhívtuk, ahol az alkotók többek között arról meséltek, mennyire jó színész Lovasi András, és hogy mi igaz és mi kitaláció Szabó Simon hihetetlennek tünő pécsi felfedezéseiből.

Időpont: augusztus 21., szerda
Kapunyitás: 19:00
A vetítés kezdete: 21:00
Nyelv: magyarul, angol felirattal
Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

További információért a vetítés Facebook-oldalát keresd fel. A jegy felmutatásával ingyenes parkolást biztosítanak a Várkert Bazár mélygarázsában 3 órára (mely a Szarvas tér felől közelíthető meg).