A Most van most a Cinequest Film Festival hivatalos versenyprogramjában versenyez. A fesztivál Észak-Amerika egyik legismertebb független filmfesztiválja, mely a koronavírus miatt április 1. és 17. között valósul meg online formában, majd augusztus 16. és 29. között megtartják élőben is a kaliforniai San Jose-ban. A Cinequestet 1990-ben alapították, a fesztivál fődíját, a Maverick Spirit Awards-t pedig többek között olyan hollywoodi sztárok kapták meg, mint Harrison Ford, Nicolas Cage vagy Elle Fanning.

Emellett Szajki filmjét április 20. és 24. között az 55. WorldFest-Houston International Film Festival hivatalos programjában is vetítik Houstonban. A rendezvény leírása szerint ez a világ legrégebbi független filmfesztiválja, és korábbi díjazottjai között olyan alkotókat sorol fel, mint Steven Spielberg, Brian de Palma, vagy a Coen- fivérek.

Tompos Kátya és Básti Juli / Forrás: Romis Mozi

A Most van most egy szökött menyasszony (Tompos Kátya) egynapos utazását meséli el egy humoros és drámai road movie formájában. A főszereplők mellett olyan színészek tűnnek még fel a vásznon, mint Mohai Tamás, Scherer Péter, Básti Juli és Kovács Lehel. A film forgatókönyvét Szajki-Vörös Adél és a rendező közösen írták, operatőre Domokos Balázs volt. Producerei többek között Szajki Péter, Kutyik Gábor, Szajki-Vörös Adél, Romwalter Judit, Gulácsi Loránd és Adam Cobler voltak.

Szajki Péter korábbi munkáiban is főként férfiak és nők kapcsolatával, szexuális vonzásokkal és taszításokkal foglalkozott: a 2008-as Intim fejlövés négy férfi egy-egy szexuális kalandját mutatja be, a 2012-es Nejem, nőm, csajom pedig az előző ikerdarabjaként, nagyobb költségvetéssel, több humorral és kicsit kevesebb szexszel nyújt betekintést négy nő párkapcsolati válságába.