A dadogós borsodi rapper fiú történetére már 20.000 néző váltott jegyet, és továbbra is nagy sikerrel fut a mozik műsorán. A film híre olyan hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó intézményekbe is eljutott, ahol a 16-18 éves srácok nem tudnák megfizetni a mozijegy árát, ugyanakkor nevelőik szerint a Larry megnézése szemléletformáló hatású lenne számukra. A Mozinet és az alkotók ezért egy közönségtalálkozóval egybekötött vetítést szerveznek számukra az Uránia Nemzeti Filmszínházba.

A vetítést követően a Larry rendezője, Bernáth Szilárd, producere, Muhi András, valamint egyik főszereplője, Thuróczy Szabolcs beszélget a közönséggel, válaszol a kérdésekre, a program házigazdája Szabó Simon színész, rendező. A vetítés regisztrációhoz kötött, ingyenes program, amelyre itt tudnak jelentkezni gyermekvédelmi, valamint hátrányos helyzetű vagy szociálisan rászoruló fiatalokkal foglalkozó intézmények vezetői, nevelői, a létszám megadásával.

A Larry készítéséről a film író-rendezője és főszereplője podcast adásban meséltek nekünk:

Filmhu podcast #65: Bernáth Szilárd és Vilmányi Benett

Ádámból, a borsodi juhpásztorból rap formájában tör fel az indulat, amit az apja és a világ iránt érez. Hogyan született meg Larry pattanásig feszített, dühös dala? Hogy fogadták a helyiek Bernáth Szilárdot, hogyan tanítják meg az embert szabályosan dadogni, és milyen lett volna a Larry alternatív befejezése? A film rendezőjével és főszereplőjével borsodi identitásról, rapről, tanításról és a katartikus fináléról beszélgettünk. 

Forrás: Mozinet