A médiatanács 61,1 millió forinttal járul hozzá nyolc animációs sorozatepizód és egy önálló animációs alkotás elkészítéséhez a Magyar Média Mecenatúra Program Macskássy Gyula-pályázatának idei második fordulójában. Daniel Gray Bújócska címmel készíthet önálló filmet a "modern elkülönülésről", a sorozattámogatások keretében pedig francia időutazásra hívja majd a kicsiket Rófusz Ferenc a Hoppi mesék című szériában, a rosszcsont kiskutyus, Csupipupi pedig bolhabarátaival kerül kalamajkába Lehotay Zoltán rendezésében.

Új rész készül Cipelő cicák sorozathoz, amelyben zoknifát növesztenek a játszótéren (rendező: Bárdos Csaba), a morbid humorú Draco, a borzasztó szériának ügyetlen főhőse pedig jégszoborrá váló tanárait és diáktársait igyekszik majd megmenteni a támogatást nyert, Kelen Bálint által rendezett epizódban. Folytatódik a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek is, amelyben Janó az elátkozott Bagoly király segítségére kel, a rendező Miklósy Zoltán. A Szupermalac és Űrpatkány új része Máli Csaba rendezésében a Tükörbolygóra repíti el a kicsiket, Heim István sorozatának bővítésében pedig Detti és Drót egy vadlóménes segítségére siet. Egy új sorozat, a FUNiverzum űrkutatással és fizikával kapcsolatos kérdéseket boncolgat, az első rész rendezője Hermán Árpád lesz.

Tóth Zsolt Marcell A Duna rejtett kincsei címmel készülő ismeretterjesztő filmjéhez kapott 1,35 millió forintos támogatást a mecenatúraprogram Escher Károly-pályázatán. Az idén rekordalacsony vízállású Dunáról, az így láthatóvá vált régészeti leletekről és a megváltozott vízi élővilágról, vízmozgásokról készülhetnek egyedülálló felvételek a támogatásnak köszönhetően.