A Tom Tomiczky kalandjai című animációs film költői életkép az alkotó valós élete alapján, amelyben csak az úton levés állandó. A címszereplő a művész avatárja, aki Karlsruhetól kezdve Monte Carlón és Velencén át Hongkongig közlekedik a világban, miközben egy költői, burleszk, szürreális és néha félelmetes mese hőseként  különböző – hol vicces, hol elgondolkodtató – helyzetekbe bonyolódik.  A film az álomszerű jelenlét köztes zónájában jelenít meg összefüggéseket, találkozásokat – többek között saját magával: az alkotó jellegzetes, szakállas-baseballsapkás karakterével. Hogy mi Tom utazásainak célja? Talán az utazás maga, ami így egy soha véget nem érő kaland.

"Waliczky Tamás évek óta Hongkongban él, alkot és tanít. Az önéletrajzi ihletésű animációs film négy évig készült, 2011-ben mutatták be a Ludwig Múzeumban, de – ahogy az alkotó fogalmaz – egy egész élet benne van" - olvasható a múzeum blogjának friss bejegyzésében. A nyolc évvel ezelőtti bemutatóról a Magyar Narancs készített videóriportot:


Pálos György  1989-től dolgozik rendezőként és operatőrként, 2010-ben Balázs Béla-díjat kapott, az ELTE Filmtudományi Tanszékének docense. A Let the Dragon Out című művének Ali, a magyar filmrendező a főszereplője, aki több mint 50, ősz hajú, még nem teljesen kopasz, és aki már nem készít filmeket. A kérdés az, hogy mi történt vele? Egy nap telefonhívást kap Hongkongból, és úgy dönt, hogy repülőre szál és irány az új impulzusokat jelentő távol-keleti metropolisz. Hongkongi bolyongása során régi jó barátjával, Tommal - a jeles médiaművésszel - többek között a filmkészítés értelmére és újfajta lehetőségeire keresi a választ.

A június 13-i vetítésen a részvétel ingyenes, további információkért a Ludwig Múzeum honlapját keresse fel.