Kultikus filmjeik (A másik ember iránti féltés diadala, Az itt élő lelkek nagy része) az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek nagy sikerrel. A lassú tükör és Az itt élő lelkek nagy része itthon megkapta a Magyar Kritikusok Díját, utóbbit Párizsban, a L'Europe auteur L'Europe filmfesztivál és itthon a Médiawave Fesztivál is különdíjjal is jutalmazta, a Lassú tükröt, négy rövidfilmjükkel egybefűzve, a párizsi Re:Voir kiadó jelentette meg.

A Buharov fivérek nyár elejétől ősz végéig forgatják az ötödik, egész estés nagyjátékfilmjüket A melegvizek országa címmel, amelyhez a támogatást kérik. Igor és Ivan Buharov az új filmjüket is - az eddigiekhez hasonlóan - a lehető legfüggetlenebb módon, közösségi finanszírozással és produceri összefogással valósítják meg. Ennek jegyében 2018. július 12-én, csütörtökön támogató koncertet tartanak az A38 Hajón, a Gentry Sultan és a Bujdosó János Trió baráti zenekarok közreműködésével.

Az itt élő lelkek nagy része

"Az örök szándékmező hangolás nyomvonalán mindenkit a tiszta elhatározás felindítására buzdítanak a soron következő nagyjátékfilmjükkel, amely többek között foglalkozik a szív intuíciójával, a növényi bioinformáció által alternatív kommunikációs csatornák kidolgozásával, és a szabadság előtt álló végső akadály legyőzésével, akár a jó vélemény anachista páholy segítségével is." (Buharov fivérek)

Az eseményre elővételben 1500 Ft-ért, a koncert napján a helyszínen 2000 Ft-ért vásárolható jegy, de 7500 Ft, illetve 15000 Ft értékben lehet támogatói jegyet is váltani.

Gentry Sultan

A Gentry Sultan kvartett zenéje tartalmilag és hangzásában is fúziót képez korábbi énjük speciálisan romantikus, mással nem összetéveszthető formavilága, a free-jazz hagyományok tradíciói, az orientalizmus és a kortárs zene elementáris, arcát folyamatosan változtató jelene között. Szélesre tárja kapuit az ambient, a punk, a népek zenéje, a sramli, és a noise előtt is és továbbra is belső törvényszerűségeinek engedelmeskedve zenél az örökkévalóságnak. A zenekar tagjai: Horváth Laci: trombita, effektek, Hevesi Nándor: basszusgitár, Vereb Szabolcs: szaxofon, elektronika, Kovács Gergely: dob.

Bujdosó János Trió

Bujdosó János, a hazai alternatív zenei porond színházi és filmzenéket is jegyző markáns figurája, "szangvinikus, szabályokat ritkán követő, ösztönből fakadó, alapvetően lírai gitárjátéka" 2011-ben alakított triójában teljesedett ki. A zenekar Gold for Leslie című bemutatkozó lemezét "ellenállhatatlanul vonzó albumként" üdvözölte a kritika. A trió időközben teljesen megújult, ritmust váltott, a latinos mámor, a "bizánci szörf dzsessz" helyébe lendületesebb, robusztusabb hangzás lépett, megőrizve a New York-i avantgárd nagyjainak ihletett-ihlető szellemiségét. A zenekar tagjai: Bujdosó János: gitár, Szerető Dániel: basszusgitár, Klausz Ádám: dob. 

A másik ember iránti féltés diadala online is elérhető: