Kocsis Ágnes harmadik mozifilmjében ismét egy női sorsra koncentrál, a magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készülő Éden egy különös szerelmi történet lesz, melynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki gyakorlatilag mindenre allergiás, ezért teljes elszigeteltségben él.

Az Éden forgatása a Filmalap 440 millió forintos gyártási támogatásával január közepén kezdődött a Mafilm fóti stúdiójában, majd budapesti és vidéki helyszíneken folytatódik. Kocsis Ágnes különleges látványvilágú és hangulatú filmjének operatőre Tóth Widamon Máté, a látványtervező Varga Judit és Vinnai Petra, a jelmezeket Kiss-Matyi Mónika tervezte.

Daan Stuyven és Lana Baric 

Az Éden főszereplőire hosszas válogatás után találtak rá az alkotók: a filmben Lana Baric horvát színésznő és Daan Stuyven belga gitáros-énekes lesz látható, aki DAAN című formációjával közkedvelt szereplője az európai könnyűzenei közegnek, és a nagyvásznon főszerepben Kocsis Ágnes filmjében lesz először látható. Bocskor-Salló Lóránt mellett számos ismert magyar színész is feltűnik majd.

Kocsis Ágnes filmje a Mythberg Films gyártásában készül, vezető producere Berger József, a film a tervek szerint 2019 második felében lesz látható a mozikban.

Fotó: Lana Baric, Tóth Widamon Máté, Kocsis Ágnes, Daan Stuyven / Mythberg Films