A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készülő Sunset forgatása június 12-én kezdődött és 53 napig tartott budapesti és vidéki helyszíneken, a film 2018 nyarán kerül a magyar mozikba.

1913. Budapest, Európa szíve. Az árvaházban nevelkedett, fiatal Leiter Írisz Magyarország fővárosába érkezik. Azt reméli, hogy kalaposlányként dolgozhat néhai szülei egykori legendás szalonjában, ám a kalapbolt új tulajdonosa, Brill Oszkár elutasítja. Írisz egy idegentől értesül róla, hogy Leiter Kálmán néven él egy bátyja, akinek nem tudott a létezéséről. A családja után kutatva a lány sötét titkokra bukkan, és elragadja a bukásához érkezett civilizáció zűrzavara.  

Fotó: Erdély Mátyás

A forgatást hosszú és alapos felkészülés előzte meg, Jakab Júliát, a film főszereplőjét több, mint két éven át tartó szereplőválogatás után találták meg. A nagy volumenű, magas színvonalú produkcióban a 4400 statiszta mellett, százfős szereplőgárda lesz látható a filmben, köztük olyan színészek, mint Balsai Móni, Kulka János, Molnár Levente, Nagy Zsolt és Zsótér Sándor. Jakab Júlia mellett a férfi főszerepet a román származású Vlad Ivanov alakítja.

Fotó: Laokoon Filmgroup / Hermann Ildi