Online nézhető a Feldolgozatlanul. Fuchs Máté dokumentumfilmje a 2008 és 2009 között elkövetett etnikai alapú gyilkosságsorozat máig kibeszéletlen, társadalmi szinten feldolgozatlan hatásait boncolgatja. Egy szélsőjobboldali halábrigád tagjai hat roma származású embert, többek között egy ötéves gyermeket öltek meg vidéki településeken, többeket pedig súlyosan megsebesítettek. Annak ellenére, hogy a 21. századi magyar történelem egyik legszörnyűbb bűncselekményéről van szó, filmek és színdarabok készültek róla, a társadalom jelentős része a mégis a mai napig megdöbbentő közönnyel viseltetik a témával szemben.

A dokumentumfilmben megszólaló szociológusok, újságírók, filmrendezők elbeszéléseiben felidéződnek az akkori események részletei, széles perspektívából bemutatva a kétezres évek végi közállapotokat. Ezzel párhuzamosan látjuk a miskolci Romano Teatro amatőr színtársulat A gyűlölet mosolya című előadásának próbáját, amely az eseménysort fikciós részletekkel kiegészítve dolgozza fel. Együtt keresik a választ arra, hogyan történhetett meg ez a tragédia, mik az okai, mit tehetünk azért, hogy soha többé ne történhessen meg és hogyan dolgozzuk fel a feldolgozhatatlant.

A Feldolgozatlanult a 2022-es Verzió filmfesztiválon mutatták be, ennek kapcsán a Filmhun is írtunk róla. Online a 444 YouTube csatornáján elérhető.