Idén nagyjából 45 filmet láthat majd a közönség a 25. Titanicon, a fesztivál idei vendége Izland lesz, de látható lesz iráni, indonéz, lengyel, szerb, kazah és brazil alkotásokat egyaránt, valamint a Hullák a napon (Let the Corpses Tan) című belga thriller és észt regényadaptáció is. Premier előtt lesz majd látható a Veszett vidék című ausztrál western vagy A bosszú című francia thriller. Csak az idei Titanicon lesz látható többek között az A Ghost Story az Oscar-díjas Casey Affleckkel a főszerepben vagy Chloé Zhao a világ számos filmfesztiválján – többek között Cannes-ban is – díjat nyert The Rider című alkotása.

The Rider

Wes Anderson a Kutyák szigete című új filmjéért a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medvét nyerte el a napokban a Berlini Filmfesztiválon, Magyarországon elsőként a Titanic nyitófilmjeként lesz látható. A filmet mi is láttuk a 68. Berlinálén és szerettük, a cikkünk itt olvasható. Az Oscar-díjra jelölt Wes Anderson (Holdfény királyságA Grand Budapest Hotel) filmje május 3-ától lesz látható a hazai mozikban a Fórum Hungary forgalmazásában.

Budapesten 7 helyszínen várja a közönséget, hagyományosan az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban folynak majd a vetítések, de a tavaly fesztiválhelyszínként bevált „Pop-Up Cinema@Ódry Színpad SZFE” idén is várja a nézőket. Emellett a Kinoban, a Francia Intézetben, az Art+ moziban és a Magvető Caféban is lesznek majd Titanicos vetítések, kiegészítő programok.

Bogdán Árpád: Genezis

A 2005 óta versenyfesztiválként is működő Titanic egyik szenzációja, hogy Bogdán Árpád a Berlinale Panorama programjában bemutatott filmje, a Genezis Magyarországon itt lesz először látható.

A Titanic végleges programja március közepétől lesz elérhető a Titanic Filmfesztivál hivatalos oldalán.

Forrás: Titanic Filmfesztivál