Hétfőn a békés hangulatú 50-es évek és az ideges 2000-res évek vannak soron. Délután Bán Frigyes Csendes otthon című vígjátékában Zenthe Ferenc próbál az otthon nyugalmában egy dalt komponálni a kedvesének, de Galambos Erzsi, egy felbukkanó gyógyszerésznő képében mindent a feje tetejére állít. A könnyed vígjátékot este Mundruczó Kornél menekültes drámája, a Jupiter holdja követi, majd éjjel két hangzatos című film fejezi ki a 2000-res évek közhangulatát: Fonyó Gergely Idegölő című maffia-vígjátéka után Till Attila Pánik-ja zárja az éjszakát.

Kedden Esztergályos Károly Oszlopos Simeon című filmjében egy magányos öregúr emlékszik vissza az elmúlt húsz évre, a lakásában megfordult emberekre, a volt feleségére és a felszabadulás utáni hangulatra. Este a könnyedebb hangulatú Liza, a rókatündér ismétlődik a tévében – Ujj Mészáros Károly legújabb munkája, az X - A rendszerből törölve ősszel érkezik a mozikba. Szerdán Sopsits Árpád sorozatgyilkosa, A martfűi rém, és Kern András elviselhetetlen orvosa is visszatér, a Gondolj rámban.

Liza, a rókatündér

Csütörtökön csak ismétlésekkel készülnek, de péntekre újra van mit nézni: könnyed nyári vígjáték az 1977-es Illetlenek, amiben strandoló tűzoltók kézigránátot találnak a folyóban, de a hatástalanítás balszerencsésen alakul. A Franciska vasárnapjai Simó Sándor 1996-os alkotása, a negyvenes éveiben járó cselédlány (Kerekes Éva) története, aki szerelmes lesz Lajosba (Ujlaki Dénes), de a háború és a munkatábor elválasztja őket egymástól. Este pótolható Gigor Attila világvégi gengszterfilmje, a Kút és Márai Sándor regényén alapuló Kaland is, Sipos József rendezésében.

Hétvégén a klasszikus drámák és a könnyed, romantikus vígjátékok töltik ki a programot. 1942-ben, Farkas Zoltán rendezésében készült A hegyek lánya című film, ami egy faluból kiátkozott nő és lánya, Jella történetét mutatja be. A fiatal lányra hasonló sors vár, mint az anyjába, ezért felmenekül a hegyekbe és egy magányos bakterházban bújik meg. Őket Makk Károly román-magyar koprodukcióban készült vígjátéka, a Bolondos vakáció követi: Péter és Pál ugyanannak a lánynak udvarolnak a tihanyi strandon, de amikor a román lánynak haza kell utaznia, a két fiú pedig mindent hátrahagyva, egy ütött-kopott kocsival el is indul utána. Még romantikusabb vizekre visz Mamcserov Frigyes Alfa Rómeó és Júlia című gegfilmje, amiben Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva keverednek abszurd szerelmi románcba.

2x2 néha 5

A szerelem vasárnapra se szűnik meg: Cserépy László Orient Expresszében egy feltörekvő színésznő próbálja beindítani a filmes karrierjét, idővel egy híres rendező és segédje, a producer is beleszeret a tehetséges lányba. Az estét Keleti Márton filmje, a 2x2 néha 5 zárja: főhőse Tóth Panna, a fiatal tanársegéd, aki egy egyetemi vizsgán megbuktatja Kerekes András aranykoszorús sportrepülőst. A sors persze úgy hozza, hogy a repülőnapon éppen András gépével indul sétarepülésre a lány, ami egy bravúros mutatványnak részeként landol egy fa tetején.

július 16., hétfő

Budapesti mesék (r.: Szabó István) / Duna World, 11:20, 02:25
Magyar népmesék (r.: Jankovics Marcell, Lisziák Elek. Horváth Mária, Haui József) / M2, minden nap 12:00
Csendes otthon (r.: Bán Frigyes) / M3, 13:35
Jupiter holdja (r.: Mundruczó Kornél) / HBO, 13:35
Idegölő (r.: Fonyó Gergely) / RTL Gold, 02:15
Pánik (r.: Till Attila) / TV2, 02:20

július 17., kedd

Oszlopos Simeon (r.: Esztergályos Károly) / Duna World, 11:35
Liza, a rókatündér (r.: Ujj Mészáros Károly) / Filmcafe, 21:00

július 18., szerda

Előre! (r.: Erdélyi Dániel) / Filmcafe, 11:20
Reményvasút (r.: Trencsényi Klára) / HBO2, 13:20
Gondolj rám (r.: Kern András) / Filmcafe, 21:00
A martfűi rém (r.: Sopsits Árpád) / HBO2, 21:50

július 19., csütörtök

Vademberek hajszája (r.: Taika Waititi) / Cinemax2, 06:00
Blue Jasmine (r.: Woody Allen) / Filmcafe, 14:50

július 20., péntek

Illetlenek (r.: Mamcserov Frigyes) / Duna World, 11:35
Franciska vasárnapjai (r.: Simó Sándor) / M5, 21:15
Kút (r.: Gigor Attila) / Cinemax2, 00:05
Kaland (r.: Sipos József) / Mozi+, 02:20

július 21., szombat

A hegyek lánya (r.: Farkas Zoltán) / Duna World, 11:25
Alfa Rómeó és Júlia (r.: Mamcserov Frigyes) / Duna Tv, 15:20
Bolondos vakáció (r.: Makk Károly) / Duna World, 11:35

július 22., vasárnap

Orient Express (r.: Cserépy László) / Duna TV, 15:40
A meghódított Kárpát-medence (r.: Kocsis Tibor) / M5, 18:00
2x2 néha 5 (r.: Keleti Márton) / M3, 21:45