Amerikában évtizedek óta zajlik az egzotikus állattartók és állatvédők csatája. Megfelelő törvény hiányában a tehetősebb emberek néhány ezer dollárért tigrisekkel, oroszlánokkal és más nagymacskákkal tudják körülvenni magukat, amiket magánállatkertekben mutogatnak a fizető közönségnek. A puha kiscicák és felnőtt nagymacskák simogatásában óriási pénz van: nőket, férfiakat, kicsiket és nagyokat is megbabonázza a gyönyörű állat közelsége, a gazdáikról nem is beszélve, akik az birtoklásukért mindenféle mocskos üzletre is hajlandóak, függnek tőlük. A kontinensen nagyjából 8000-10000 nagymacskát tartanak így fogva, de a kereskedés kiterjed krokodilokra, majmokra, elefántokra és más állatokra is.

A kapzsi macskatartók egyik díszpéldánya Joe Exotic, a Tiger King főhőse, aki jóval több egy nagyravágyó üzletembernél. Egy vérbeli oklahomai redneck, emellett nyíltan homoszexuális és poligám, methfüggő, hidrogénszőke Bundesliga-hajjal, pornóbajusszal már önmagában feltűnő jelenség, de imád is szerepelni, mindegy, hogy lejárató kampányt, zenei videót (mert önjelölt country-zenész is) vagy éppen valóságshow-t forgat. Joe-t a személyisége miatt sokan gyűlölik, de legalább annyian szeretik is: 2016-ban független jelöltként még az elnöki, majd kormányzói versenybe is beszállt, sikertelenül.

Joe Exotic

Joe tehát arcátlanul hazudik, csal és rajongásával kihasználja a szerencsétlen állatokat. Ő volna a tökéletes antihős? A dokusorozat okosabb annál, minthogy Joe-val csupa szent és sérthetetlen embert állítson szembe. Több ellensége akad, de a legnagyobb nemezise az elszánt állatvédő, Carole Baskin, aki maga sem egy egyszerű figura.

A nő évek óta a nagymacskák védőszentjeként tevékenykedik, többszáz hektárnyi parkjában a gengszterek kezei közül kimentett állatokat lehet belépőjeggyel meglátogatni, kicsit kulturáltabb körülmények között, de hasonlóképpen, mint Joe piszkos kis állatkertjében. Látszólag sértetlenül pattannak le róla a férfi fokozódó támadásai, de ahogy egyre jobban kibomlik az ő története is, többször tényleg felmerül bennünk a kérdés, hogy vajon ki itt az igazi bűnöző – Joe és üzlettársai, vagy a hisztérikusan nevető, álszent, bolond macskás nő az, aki a főgonosz szerepét játssza.

Carole Baskin és a férje

És amikor már azt hisszük, hogy mindent tudunk róluk és a köztük lévő konfliktusról, jön még egy rakás újabb fordulat, szerelmi sokszögek, eltűnt férjek, eltűnt milliók, összeomló producer, gyújtogatás és a nagy finálé, ahonnan az egész történet elindul: Joe emberölési kísérletre való felbújtásért börtönben ül és telefonban kommentálja végig az eseményeket.

A férfi életszemléletében tényleg nem létezik olyan, hogy rossz sajtó, valószínűleg kitörő örömmel fogadná azt is, hogy az egész világ hirtelen rácsodálkozott a sztorijára, de a rendezőkkel készült interjúból kiderül, hogy a koronavírus miatt épp egy olyan börtönben ül, ahol nem lehet telefonálni, vagyis a szenzációhajhász férfinak fogalma sincs arról, hogy mindenki róla beszél. Ellenben tippjei már vannak arra, hogy ki játszhatná őt egy hollywoodi adaptációban. Joe (egyelőre) elvesztette a szabadságát, de az igazi vesztesei a történetnek azok a szerencsétlen állatok, akik eszközként vannak használva néhány őrült ember játszmáiban.A Tiger King újra bebizonyította, hogy mindig van hova fokozni az emberi kapzsiságot, Amerika pedig még sokkal őrültebb hely, mint ahogy eddig gondoltuk. A hét rész kicsit eltereli a figyelmünket a jelenlegi helyzetről, és megmutatja, hogy vannak azért annál abszurdabb dolgok a világban, mint maszkban mászkálni az utcán vagy naponta lefertőtleníteni otthon a kilincseket.