A Netflix és az HBO GO mellett két forgalmazó és a Magyar Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum VOD (Video on Demand) csatornáját is átböngésztük tartalmakért. 

Netflix

A legnépszerűbb streaming szolgáltató kínálatát végignézve meglepett minket, milyen sok magyar film közül lehet választani. Az utóbbi évek legnagyobb nemzetközi sikerei - mint a Testről és lélekről, a Saul fia vagy az 1945 - mellett közönségsikerek, romantikus vígjátékok, keserédes drámák és egy gyerekfilmsorozat három része is streamelhető a Netflix oldaláról. A regisztrációt követve 30 napig ingyen lehet a Netflixen filmeket nézni.


HBO GO

Az HBO online kínálatában a számos magyar mozifilm mellett saját gyártású dokumentumfilmek és három sorozat is megtalálható. A regisztrációt követve itt 7 napig állnak ingyen rendelkezésre a filmek, majd egy havi díj fejében lehet korlátlanul tovább nézni a filmeket és sorozatokat. 

HBO Magyarország saját gyártású dokumentumfilmjei


HBO sorozatok

  • Aranyélet 1-2-3. évad
  • Terápia 1-2-3. évad
  • Társasjáték 1-2. évad


TVGO

A Telecom saját filmkölcsönző oldalán rengeteg magyar film elérhető, mi két viszonylag új alkotást választottunk ki, de számos régi klasszikus is elérhető a TVGO kínálatában, kölcsönzési díj fejében. 


Nemzeti Filmintézet Filmarchívum VOD

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára nyolc filmet tett elérhetővé Vimeo oldalán a Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum, amely továbbra is online nézhető.


Mozinet VOD

A Mozinet VOD oldalán a forgalmazó az elmúlt évek bemutatóiból mindet elérhetővé tette, mi a magyar filmeket válogattuk ide, melyek egyszeri vagy többszöri megnézés szerint számol fel kölcsönzési árat. 


Magyarhangya VOD

A magyarhangya egyetlen magyar filmjét is elérhetővé tette a VOD felületén. 

 

Hvg360

A HVG havi díj ellenében olvasható felületére számos magyar dokumentumfilmis felkerült.