Az Egynyári kaland korlátozott ideig a Mediaklikk.hu-n nézhető újra. A sorozatok szerelmesei pótolhatják még A mi kis falunk első részét is, amit szombaton este 8-kor indít újra az RTL Klub. Ez a sorozat szintén közönségsikert aratott, ebből is forog a második évad. Az HBO-n ma este 22 órától érkezik az új Twin Peaks 8. része (ajánlónk itt), szerda este megy tovább Az átok, s Tóth János a 17. részéig jut el csütörtök este (forgatási riportunk itt).

Ami a magyar mozifilmeket illeti, a Halálkeringővel indul a hét, melyben szinopszisa szerint “egy lepusztult polgári lakásban vagyunk napjainkban, nem számít, hogy pontosan hol, de talán egy kelet-európai nagyvárosban. A nappali romokban. Az asztalon egy pohár whisky, néhány kokaincsík, és egy frissen olajozott kézifegyver társaságában halványrózsaszín cumisüveg árválkodik. A romok tetején Elza (Dobó Kata) a megtört rendőrnő roskad magába, kinek lába alól végleg kicsúszott élete talaja. Veszélyes szerelmi háromszögbe keveredett, szintén rendőr férjével (Patrik - Mészáros Béla), és annak bűnöző barátjával (Alex - Lengyel Tamás). Hatalmas nyomás nehezedik rá, melyet csak az alkohol és a kokain hamis káprázata képes valamelyest enyhíteni. Mindezek tetejében még terhes is, már jócskán a kilencedik hónapban. Sodródó személyisége némán kiált segítségért. Bukott hősnőnknek váratlanul kétes "megmentője" érkezik, a rég nem látott, gyűlölt apa, Rusty, (Kern András) a nyomozólegenda személyében.”

Szerdán este egy 1972-es klasszikust láthatunk Gaál István rendezésében, Törőcsik Marival a főszerepben. A Holt vidékben ”munkalehetőségek és kultúra hiányában a kis baranyai falu elnéptelenedik, csak a Kántor család marad. Erzsi néni itt élt, itt akar meghalni. Anti jól jövedelmező fakitermeléssel foglalkozik, távol a családi háztól. Amikor Andriskát fölveszik a városi kollégiumba, a magányos Julin erőt vesz a depresszió. Megpróbál a hitbe menekülni, de gyötrelmei csak fokozódnak.”

Csütörtök este pedig egy Sándor Pál rendezés kerül műsorra: a Csak egy mozi című 1985-ös filmben Jean-Pierre Léaud játszik, és Ragályi Elemér fényképezte. A történet meglehetősen önreflexív: “egy filmrendező feleségével hazafelé tart a forgatásról, amikor meglát egy gyönyörű fiatal lányt. Szándékosan lemarad a pesti vonatról, hogy megismerkedhessen vele. Az állomáson eközben felbukkan a készülő film főszereplője, a szenilis öreg színész, akit épp most készültek leváltani. Közben váratlanul megérkezik a rendező mamája is.”

Szombaton a Csak semmi pánik című Ötvös Csöpi-filmet sugározzák a Dunán 1982-ből. A filmben “Csöpi (Bujtor István), a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz. Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kék szalag vitorlásversenyt. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki (Kern András) ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, már pedig az idő rohamosan fogy.” 

A hetet egy Kabos Gyula nevével fémjelzett Kardos Sándor-rendezés zárja a Dunán, a 120-as tempó, amit egészen pontosan 80 éve mutattak be. “Marianne, Turner bankár leánya modern nő, százhúszas tempóban él és száguld. Egy alkalommal gépkocsijával elüt a házuk előtt egy fiatalembert. A könnyebben megsérült Leviczky Tiborról kiderül, hogy leépítés miatt el akarják bocsátani a bankból, de a baleset folytán most váratlan támogatókra talál. Megismerkedik a bankelnökkel, Turner Kornéllal, aki köreikből valónak véli Tibort, holott ő valójában egy szürke kis tanító gyermeke. A fiú megmaradhat a banknál. Sikeres üzletet köt Amerikában, ahol egy nagybátyja él, akiről a bankban nem tudják, hogy csupán sofőr. Marianne gyanakvással, féltékenyen figyeli Tibor karrierjét, ám a fiú tehetsége, iránta bontakozó szerelme viszonzásra készteti.”      

Twin Peaks 3. évad 8. rész

2017.06.26. hétfő 22:00, HBO 

Halálkeringő

2017.06.27., kedd, 02:45, TV2 

Az átok 6. rész

2017.06.28., szerda, 21:25|21:55, Duna 

Holt vidék

2017. június 28., szerda, 22:35 Duna 

Tóth János 17. rész

2017.06.29., csütörtök, 20:25, Duna 

Csak egy mozi

2017.06.29., csütörtök, 22:45, Duna

Csak semmi pánik

2017.07.01., szombat, 19:30, Duna

A mi kis falunk 1. rész

2017.07.01., szombat, 20:00, RTL Klub

120-as tempó

2017.07.02., vasárnap, 15:40, Duna

Forrás: Port.hu