TV-sorozatok írói és producerei jelentkezhetnek a Series Mania Institute újonnan induló Eureka Series 14 hetes intenzív képzésére. A képzésre 12 résztvevőt válogatnak be (6 író és 6 producer), akik nemzetközi szakértők segítségével fejleszthetik projektjeiket. A kurzus végén a résztvevők nemzetközi zsűri előtt mutathatják be projektjeiket, olyan műsorszolgáltatók képviselőinek, mint a France Télévisions, a RAI és a ZDF. A kurzus időpontja: 2021. szeptember 6. - december 10. Jelentkezési határidő: 2021. május 14. A jelentkezéshez kattints ide

A 17. Docu Talents from the EAST programjára olyan utómunka fázisban lévő, egész estés vagy közepes hosszúságú kelet-közép-európai dokumentumfilmes projekteket várnak, amelyek tervezett premierje 2021. szeptember és 2022. augusztus között lesz. A beválasztott projekteket a CineLink Industry Days keretében a Szarajevói Filmfesztiválon 2021. augusztus 14-19. között mutathatják be alkotóik. A legígéretesebb projekt 5000 amerikai dollár díjazásban részesül. Jelentkezési határidő: 2021. május 18. További információkat itt találsz. 

Az Atelier Ludwigsburg-Paris 2021-2022-re is meghirdeti egyéves képzési programját pályakezdő filmproducerek és forgalmazók számára. A programot a Filmakademie Baden-Württemberg és a párizsi La Fémis közösen szervezi. Célja, hogy a producerek és forgalmazók új generációjának reális és konkrét képet nyújtson olyan különböző területekről, mint például a forgatókönyvírás, finanszírozás, gyártás, forgalmazás és marketing. Jelentkezési határidő: 2021. május 31. Részletek ide kattinva.

The Animation Workshop / VIA University College / Fotó: Irene Arnaiz Lopez

Második alkalommal indul az Arany Blende, ami a legjobb magyar filmelőzetest keresi. A tavalyi évhez hasonlóan most is lehet nevezni rövid- és nagyjátékfilmek előzeteseivel, és idén már a hazai tévésorozatok előzeteseit is várják. A nevezés határideje: 2021. június 1., a feltételek itt olvashatók. 

Idén is meghirdeti 17 hetes VFX képzésést a The Animation Workshop / VIA University College. A képzés VFX szakemberek számára nyújt lehetőséget különböző technikák elsajátítására, valamint a már meglévő készségek fejlesztésére. A tréning művészeti és technikai előadásokból, intenzív feladatokból, csoportmunkákból és értékelésekből, kétoldalú találkozókból és gyártás szimulációból áll. A képzés vezetői egytől egyig a szakma elismert képviselői. Időpont és helyszín: 2021. augusztus 16. – december 10. Dánia, VIA University College (Ha a járványhelyzet nem teszi lehetővé, a képzést online formában rendezik meg, amelyhez biztosítják a szükséges szoftvert és eszközöket. Jelentkezési határidő: 2021. június 4. Jelentkezni itt lehet.

A Magyar Mozgókép Fesztivál és a Cinemira – Nemzetközi Gyerek és Teen Filmfesztivál MobilBalaton címmel videóversenyt hirdet értékes nyereményekkel. 20 éven aluliak maximum 1,5 perces hosszúságú filmekkel nevezhetnek, amit lehet animáció, élőszereplős kisfilm, vagy akár videóklip, csak az a fontos, hogy a Balatonhoz kapcsolódjon! Nevezési határidő: 2021. június 5. A pályázatról bővebben itt írtunk.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz!