Ötvös Csöpi, a Balaton-parti Piedone egy pénzhamisító banda nyomába ered hétfőn, harmadik nyomozása, Az elvarázsolt dollár délután jelentkezik. A klasszikus krimi-vígjátékot egy közelmúltbeli sportfilm követi. A Brazilok-ban egy kis falu futballkupája a tét, erre pedig a település roma fiataljaiból álló újonc csapat és a polgármester vezette futball klub is pályázik. Este egy rendhagyó stílusban készült animációs kisfilm, Kondor Attila Belső könyvtár című festményfilmje lesz látható. A köznapi tereket felhasználó alkotásnak nincs hagyományos értelemben vett főszereplője, a nézőt egy filozofikus, belső utazásra invitálja.

Kedd hajnalban Székely István 1936-ös alkotása, a Café Moszkva látható. A filmdráma az I. Világháború alatt, a magyar csapatok által ideiglenesen elfoglalt Lembergben játszódik, itt rejtőzködik énekesnőként egy orosz tiszt felesége, aki beleszeret egy magyar katonába. Estére könnyedebb pillanatok jutnak a notórius tóparti büfé, az Üvegtigris törzsvendégeinek jóvoltából.

Székely István: Café Moszkva

Szerda reggel Dyga Zsombor filmdrámájával ébredezhetünk. A Köntörfalak egy félresikerült randi története, Elek Ferenc, Tompos Kátya és Rába Roland főszereplésével. Éjszaka nem kisebb név, mint A Keresztapa (Marlon Brando) teszi tiszteletét a képernyőn. Coppola epikus hangvételű alkotása a Corleone család üzelmeiről a gengszterfilmek egyik csúcsteljesítménye, nem könnyű döntés átkapcsolni róla – pedig nem sokkal később kezdődik Hajdufy Miklós tévéjátéka, a Halász doktor is. A címszereplő vidéki orvost Kállai Ferenc alakítja, akit szeretett szülőfalúja és a fővárosi kinevezés között őrlődik.

Csütörtökön a Párizs, Texas legfőbb ajánlatunk. Travis (Harry Dean Stanton) hosszú ideje bolyong a sivatagban, amikor bátyja végre rátalál. Csakhogy a férfi nem hajlandó elárulni, hogy milyen nehéz titkot cipelt magával. Wim Winders Amerikában forgatott filmje ráérősen, ugyanakkor sallangmentesen, mély érzéseket kiváltva bontja ki Travis jellemét és tragikus múltját.

Wim Wenders: Párizs, Texas

Péntek reggel kiderül hogyan lehet agyagból aranyat csinálni - nem kell hozzá alkimistának lenni, elég ha az ember rafinált szélhámos, mint a Vidám elefántkór főszereplője. Este Törőcsik Mari fiatalkori alakítását csodálhatjuk meg a kétbalkezes Kölyök szerepében, akinek kezéért a brigádvezetője (Szabó Gyula) és egy jóképű idegen (Zenthe Ferenc) is síkra száll.

Este jön a Tűz van, babám!, Milos Forman részéről egy olyan tűzoltóbálra kapunk meghívást, ahol semmi sem úgy sül el, ahogy kéne, a szórakozás viszont garantált. Szombat délután sem szakadunk el teljesen a tűzoltóktól. Fábri Zoltán Isten hozta, őrnagy úr! című szatírájában egy jóindulatú vidéki tűzoltóparancsnok (Sinkovits Imre) és családja kap kibírhatatlan látogatót a fiúk katonai felettese személyében. Az egyenesen a frontról, elvileg rövid pihenés céljából érkező őrnagy úr (Latinovits Zoltán) a maga fura módján él vissza a vendégszeretettel, közben pedig a dobozolás mesterségét is megismerteti a jobb sorsa érdemes famíliával.

Szemes Mihály: Kölyök

Vasárnap Bán Frigyes patinás filmdrámája, a Talpalatnyi föld látható, amelyben a nehéz sorsú párnak, Jóskának (Szirtes Ádám) és Marikának (Mészáros Ági) a szerelem édes gyümölcse helyett a paraszti lét keserűsége jut osztályrészül. Utána egy építőipari szövetkezet korrupt vezetői próbálják megúszni a felelősségre vonást az Illatos út a semmibe című szatírában. Később hat férfi (köztük Kállai Ferenc, Sinkó László és Sinkovits Imre) regéli el a másik nemmel kapcsolatos tapasztalatait a Férfiak mesélik című tévéfilmben.

Március 4. hétfő

Az elvarázsolt dollár (r.: Bujtor István) / Mozi+ / 16:40

Brazilok (r,: M. Kiss Csaba, Rohonyi Gábor) / Cinemax / 18:20

Belső könyvtár (r.: Kondor Attila) / Film4 / 22:00

Március 5. kedd

Cafe Moszkva (Csak egy éjszakára) (r.: Székely István) / Duna World / 02:25

Üvegtigris (r.: Rudolf Péter, Kapitány Iván) / Mozi+ / 21:00

Március 6. szerda

Köntörfalak (r.: Dyga Zsombor) / Film Cafe / 08:35

A Keresztapa (r.: Francis Ford Coppola) Cinemax 2 / 22:10

Halász doktor (r.: Hajdufy Miklós) / M3 / 22:25

Március 7. csütörtök

Párizs, Texas (r.: Wim Wenders) / M5 / 21:50

Március 8. péntek

Vidám elefántkór (r: Mamcserov Frigyes) / Duna World / 11:25

Kölyök (r.: Szemes Mihály) / M5 / 21:50

Tűz van, babám! (r.: Miloš Forman) / Duna TV / 22:16

Március 9. szombat

Isten hozta, őrnagy úr! (r.: Fábri Zoltán) / Duna TV / 15:15

Március 10. vasárnap

Talpalatnyi föld (r.: Bán Frigyes) / Duna World / 11:05

Illatos út a semmibe (r.: Magyar József) / M3 / 20:30

Férfiak mesélik (r.: Gaál Albert) / M3 / 22:05

 Borítókép: Isten hozta, őrnagy úr!