Hétfőn egy 1934-es romantikus komédiával, a Márciusi mesével kezdünk, amelyben Ráday Imre igyekszik elcsábítani a Kabos Gyula által játszott bankár lányát, Turay Idát, miközben otthon kényszerházasság várja. Éjfél után Reisz Gábor második nagyjátékfilmje, a briliáns stílusgyakorlatokkal teli Rossz versek vezet végig egy szakítás miatt búsongó reklámszakember fiatalkori emlékein.

Kosztolányi Aranysárkányának 1966-os adaptációja kedd délután tárja elénk egy lelkiismeretes tanár nehézségeit, aki se kamaszodó lányával, se az osztály fekete bárányával nem boldogul. Szerdán Sinkovits Imre kelti életre Liszt Ferencet a Szerelmi álmok című romantikus történelmi filmben. Délután Ötvös Csöpi csap oda a Balaton-parton Az elvarázsolt dollár című  krimi-vígjátékban.

Jeles András: A kis Valentino

 Csütörtökön a Micsoda éjszaka! című komédiában Latabár Kálmán zsémbes matektanárként próbálja elnyerni csinos kolléganője (Tolnay Klári) kegyeit úgy, hogy a nő beteg kisfiának gyógyszert kerít az éjszaka közepén. Éjszaka első alkalommal látható a tévében a Sára Sándor-díjjal frissen kitüntetett Csuja László 2018-as dokumentumfilmje. A Kilenc hónap háború egy kárpátaljai fiúról szól, aki hirtelen felindulásból csatlakozik a kelet-ukrajnai fronton harcoló katonákhoz, hátrahagyva anyját és menyasszonyát. A frontvonalról mobiljával közvetíti az eseményeket, miközben a film az otthoniak életét is követi. "Random rakétatámadásoktól és a mesterlövészektől féltem" - mesélte a rendező interjúnkban, ami itt olvasható. 

A legújabb filmjével Velencében versenyző Mundruczó Kornél kutyás apokalipszisét, a Fehér istent péntek hajnalban lehet újra elcsípni a képernyőn. Estére Jeles András első nagyjátékfilmjét, a kultikus A kis Valentinót ajánljuk, amelynek kamasz főszereplője zsebre vágja a főnöke által rábízott pénzt és céltalan lébecolásba kezd egy nap leforgása alatt. A fekete-fehér, jobbára amatőr színészekkel és improvizált párbeszédekkel tűzdelt film időkapszulaként őrzi a 70-es évek mozdulatlannak tetsző milliőjét. 

Gertler Viktor: Gázolás

Szombaton az 1955-ös Gázolás kerül délután műsorra, amelyben egy bíró (Darvas Iván) szeret bele egy nagypolgári családból származó nőbe (Ferrari Violetta), aki bevallja neki, hogy elgázolt valakit, így az ítélőszék elé kerül.

Vasárnap új magyar kisfilmek érkeznek. Hajnalban a 2019-es Happy endben egy életunt férfi felvesz egy fiatal stoppos lányt. A férfi kezdetben nagyon kedves, de később egyre agresszívabbá válik. Utána közvetlenül Az én anyukám a legeslegjobb című rövidfilm jön, ami egy iskolás kisfiúról szól, aki csupa szépet ír az édesanyjáról egy anyák-napi versenyre. Az igazság viszont az, hogy az anya rosszul bánik a fiúval.

Fonyó Gergely: Az én anyukám a legeslegjobb

Nincs hétvége Jávor Pál nélkül, vasárnap délután Tolnay Klárival látható az 1941-es Három csengő című vígjátékban, amely egy előkellő pesti szállóban játszódik, ahová egy magát előkellő gentelmannek kiadó ékszertolvaj jelentkezik be.

Hétfő hajnalban még egy friss magyar kisfilm, a Második kör mutatkozik be, amely egy olyan világban játszódik, ahol a gyermekvállalás államilag szabályozott. Egy fiatal pár küzd az engedélyért, hogy gyerekük lehessen. Túljutottak a pályázat első körén - de fogalmuk sincs, mi vár rájuk a második körben.

Augusztus 24. hétfő

Márciusi mese (r.: Martonffy Emil) / Duna World / 11:40

Augusztus 25. kedd

Rossz versek (r.: Reisz Gábor) / HBO / 00:40

Aranysárkány (r.: Ranódy László) / M5 / 13:30

Augusztus 26. szerda

Szerelmi álmok (r.: Heinz Hille) / M5 / 13:30

Az elvarázsolt dollár (r.: Bujtor István) / Moziverzum /16:55

Augusztus 27. csütörtök

LogIn (r.: Barnóczky Ákos) / Sony Movie Channel / 08:00

Az állampolgár (r.: Vranik Roland) / Paramount Channel / 12:45

Micsoda éjszaka (r.: Révész György) / M5 / 13:30

A miniszter félrelép (r.: Kern András, Koltai Róbert) / Moziverzum / 16:25

Kilenc hónap háború (r.: Csuja László) / Duna World / 22:35

Augusztus 28. péntek

Dédelgetett kedvenceink (r.: Szalai Györgyi) / Duna TV / 00:15

Fehér isten (r.: Mundruczó Kornél) / Film Cafe / 02:30

Különös házasság (r.: Keleti Márton) / M5 / 13:25

A kis Valentino (r.: Jeles András) / M5 / 21:00

Üvegtigris 3. (r.: Rudolf Péter) / SuperTV2 / 22:25

Augusztus 29. szombat

Magic boys (r.: Koltai Róbert) / Film+ / 07:10

A királyné huszárja (r.: György István) / Duna World / 11:25

Gázolás (r.: Gertler Viktor) / Duna TV / 15:10

Kincsem (r.: Herendi Gábor) / RTL II / 18:20

Csak szex és más semmi (r.: Goda Krisztina) / COOL TV / 19:00

PappaPia (r.: Csupó Gábor) / TV2 / 19:55

Valami Amerika 3. (r.: Herendi Gábor) / Moziverzum / 23:45

Augusztus 30. vasárnap

Happy (r.: Gyimesi Anna) / Mozi+ / 04:25

Az én anyukám a legeslegjobb (r: Fonyó Gergely) / Mozi+/ 04:45

Egy gép nem tért vissza (r.: Pecséry Ágoston) / Duna World / 11:30

Három csengő (r.: Podmaniczky Félix) / Duna TV / 14:30

Coming out (r.: Orosz Dénes) / RTL II / 16:40

A három testőr Afrikában (r.: Bujtor István) / Duna TV / 20:35

Augusztus 31. hétfő

Második kör (r.: Holtai Gábor) / TV2 03:00