Előzetesen azt lehetett látni, hogy látványos marketinggel ágyaztak meg a filmnek, a tévében is ment egy rövid előzetes, illetve rengeteg helyen nyilatkoztak a film készítői, színészei. A reklám mellett a Köbli által írt történelmi filmek egyenletesen magas színvonala, illetve Kerekes Vica és Szabó Kimmel Tamás ismertsége is biztosan sokakat meggyőzött arról, hogy érdemes megnézni az Apró mesék-et. A tizenkétezres nézőszámmal az idei év második legjobb hazai filmes rajtját mondhatják a magukénak. Ha a tavalyi mezőnyt nézzük, akkor ez a nyolcadik legjobb nyitóhétvége lenne a magyar filmek között.

Az elmúlt években kirajzolódott egy hozzávetőleges szám, nagyjából mennyien ülnek be egy múltban, történelmi kulisszák között játszódó hazai filmre az első időszakban. A Saul fia 15 454, az Aurora borealis 13 082, a Lajkó – cigány az űrben 12 323, a Napszállta pedig 15 587 nézővel nyitott, az Apró mesék egy picivel elmaradva ugyan, de hozta ezt a tízezres számot. Ez persze nem mindig jön össze, az Anyám és más futóbolondok a családból például mindössze 6 527 nézővel zárta az első hétvégét.

Guerilla

Az ünnepi hétvége az Apró mesék mellett a Guerillá-nak is a javára vált, a második hétvégén több néző ült be rá, mint az elsőn, és így összesen 3 428-an látták már az 1848-49-es forradalom és szabadságharc bukása után játszódó filmet. Az első hétvége után kiadott nézőszám 1511 volt, de ebben az elővetítések és más speciális vetítések vendégei is benne lehettek, míg a mostani 1492 már szigorúan a csütörtöktől vasárnapig tartó időszakra vonatkozik.

2019-ben bemutatott magyar filmek nyitóhétvégéi:

1. Kölcsönlakás - 57 757 fő
2. Apró mesék - 12 201
3. Most van most - 3045
4. Guerilla - 1511