Az énekesnő forgatásáról az Index számolt be, ahol egy rövid tartalomismertető is olvasható: „Az alkotás központi szereplői Vali, az ünnepelt énekesnő és Vince, a legendás focista, akiknek szerelmét a rendszer nem nézi jó szemmel, ezért a pár megpróbál Barcelonába disszidálni. Ám egy besúgó lebuktatja őket, így fizetni kell tettükért. A koncepciós per már csupán színjáték.

A női főszereplőt az Elk*rtukból ismert Bánovits Vivianne, a sportolót pedig Herczegh Péter, a Nemzeti Színház színésze alakítja. Vitézy leghíresebb munkája a Békeidő című dokumentumfilm 1979-ből, az elmúlt években irodalmi műveken alapuló tévéfilmeket (Csandra szekere, A fekete bojtár, Házasságtörés) rendezett. Az énekesnő 245 millió forint gyártási támogatást kapott a Nemzeti Filmintézettől, és a Mega Film készíti.

A forgatás első szakasza lezajlott, a munkálatok januárban folytatódnak, a film fekete-fehér lesz. További szerepekben Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba látható majd.

A címlapképet Dombóvári Tamás / DT Média készítette.