A Broken Things egy magányos kisgyerek felcseperedésének története, aki az otthoni problémák elől, saját belső világába menekül. De ez a titkos hely sem tudja mindentől megvédeni, a valóság elől nehéz elbújni, elmenekülni. A főszereplő kislány olyan körülmények között éli az életét, ami a körülötte levő felnőttek számára is elviselhetetlen. Míg azoknak a rossz, természetes létállapottá válik, nem tesznek ellene semmit, addig a kislány fantáziája segítségével próbálja enyhíteni a nyomasztó körülményeket.

Gyulai Panni rövidfilmje a MOME Anim Summer Premier részeként látható mostantól online, mellette három animációs rövidfilm kerül még bemutatásra a nyár folyamán.

Gyulai Panni a MOME Animációs mesterszakán végzett 2018-ban, a Broken Things volt a diplomamunkája. Jelenleg szabadúszó animációs művész, további munkái a hivatalos oldalán böngészhetőek. Diplomafilmje több hazai és nemzetközi filmfesztiválon megfordult, díjat nyert Palm Springsben, Urugayban, bemutatták Marokkóban és Indonéziában is. Szerepelt a Friss Hús programjában és két díjat nyert a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon.

Broken Things

Írta, rendezte és a designt készítette: Gyulai Panni
Producer: Fülöp József
Supervisor: Domonyi Rita
Konzulens: Bognár Éva Katinka
Vágó: Czakó Judit
Zeneszerző: Kalotás Csaba
Hang: Kalotás Csaba