Thuróczy Szabolcs a Szia Életem! főszereplőjeként egykor sikeres írót alakít, aki már tévés celebként sem kell senkinek. Egyre mélyebbre kerül a sztárranglétrán. Kiüresedett élete rányomja bélyegét az írói kreativitására is. Nem jön az ihlet, így másolni próbál, de kiadója eszén nem tud túljárni. Ultimátumot kap. Tíz napja marad az új kézirat leadásáig, vagy szerződést bontanak vele.

Ekkor váratlanul – és a legrosszabbkor – betoppan hozzá volt barátnője, és lepasszolja neki közös gyermeküket, Samut (Pásztor-Várady Mór), akit nem is ismer, mert sosem tartotta vele a kapcsolatot. Az eddig kizárólag csak magával foglalkozó író élete gyökeresen megváltozik. Ha a gyereket is le akarja kötni, és a könyvével is haladni szeretne, akkor össze kell kötnie a kellemest a hasznossal. Barna elkezdi a fiával való kapcsolatát egy mesében feldolgozni, a vele szerzett friss élményeit a készülő művébe beépíteni.

 

Ráadásul úgy, hogy a fantáziavilágban visszaköszönnek a mindennapjaikban felbukkanó emberek köztük barátja (Vékes Csaba), futó kapcsolata (Kovács Patrícia), a doktor (Elek Ferenc, illetve a szomszédasszony (Básti Juli) figurája, csak egy-egy mesés tulajdonsággal felvértezve. Ám a közös történetük végét apa és fia nagyon másképp képzeli el…
 
A film Rohonyi Gábor (Konyec, Brazilok) rendezésében és a társrendezőként közreműködő Vékes Csaba forgatókönyvéből valósult meg. Az operatőri feladatokat Szatmári Péter (Kincsem, A Viszkis) látta el, a látvány Hujber Balázs (Kontroll, Liza, a rókatündér, A Viszkis) munkájának az érdeme. A Szia Életem! producerei Major István (Liza, a rókatündér, Aurora Borealis), Geszti Péter (BÚÉK, Kalózok), Ditz Edit (BÚÉK, Folyékony arany) és Roskó Péter (Korai Menyegző, Lélekpark).

A Szia Életem! a Filmsquad, a Grund és a Blue Duck Arts közös produkciója, augusztus 25-től lesz látható a mozikban.