A korábban csak az amerikai Office szardónikus Jimjeként ismert John Krasinski 2018-ban rendezőként lepte meg a világot az idegtépázó horrorfilmmel, amelyben való életbeli feleségével, Emily Blunttal játszották a főszerepeket. A Hang nélkül világát olyan szörnyek árasztották el, akik nem rendelkeznek látással, viszont a hangokra különösen érzékenyek. A film hősei, Abotték így megmaradt gyermekeikkel együtt a legnagyobb csendben igyekeztek túlélni.

A rendhagyó "családi projekt" sikere (hollywoodi mércével aprópénznek számító, 21 millió dolláros költségvetés mellett világszerte 341 millió dollárt termelt) garantálta, hogy szinte azonnal bejelentették hozzá a folytatást. A második rész már tavaly márciusban készen állt a bemutatásra, de a járványhelyzet miatt ezt egy egész évvel elcsúsztatták. A mozik újranyitásával viszont küszöbön áll a premier, a film végső előzetese pedig már magyarul is látható. 

Az előzetes pár pillanatra visszatér a titokzatos szörnyek megérkezésének idejére, így az előző rész végén elhalálozott családfőt (a filmet rendezőként és íróként jegyző Krasinski) is újra láthatjuk. Egyértelmű viszont, hogy a hangsúly ezúttal az anya karakterén (Emily Blunt) van, akinek egyedül, a hóna alatt egy újszülőttel, kezében puskával kell gyermekeit eljuttatnia a biztonságba. A kiszemelt célállomáson két új túlélő (Cillian Murphy és Djimon Hounsou) is csatlakozik hozzájuk.

A Hang nélkül 2. az Egyesült Államokban május 28-án kerül mozikba, Magyarországon június 10-én mutatja be az UIP-Dunafilm.