Steven Spielberg azon kevés filmesek közé tartozik, akik karrierjük után negyven évvel is képesek a felszínen maradni, újabb és újabb kasszasikereket, díjesélyes darabokat készít. A rendező több mesterművet is tartalmazó életművét mi is méltattuk podcastunkban. Legutóbbi filmje az 1957-es Broadway-szenzáció, a West Side Story feldolgozása. A mozik zárvatartása miatt a tavalyi premiert idén decemberre halasztották, a stúdió komoly Oscar-esélyesként kezeli a filmet. Spielberg azonban nem ül a babérjain, máris a következő művén dolgozik - közölte a hírt a Deadline

Spielberg legújabb filmje, a West Side Story remake-jének forgatásán

Az egyelőre cím nélküli projektet saját gyerekkora és édesanyja inspirálta. A személyes kötődését mi sem bizonyítja jobban, minthogy 20 évvel később, a Stanley Kubricktól megörökölt A.I. Mesterséges érzelem után ismét kiveszi a részét az írói feladatokból. Társa Tony Kushner, akinek az Angyalok Amerikábant és számos Spielberg-film (München, Lincoln, West Side Story) forgatókönyvét köszönhetjük.

A történet egyelőre nem ismert, de az biztos, hogy a főbb szerepekben gyerekeket láthatunk majd, ami nem idegen a rendezőtől a korábbi munkásságát tekintve (E.T., A nap birodalma, Hook, A barátságos óriás). A Deadline információi szerint a négyszeres Oscar jelölt és Emmy-díjas Michelle Williams egy Spielberg édesanyja által inspirált nőt játszhat majd a filmben.

Michelle Williams

A rendező 1946-ban született, ortodox zsidó családban. Állítása szerint, bár sosem szégyellte a származását, egy időben meggyűlt a baja önmaga elfogadásával. 12 éves volt, amikor az első filmjét készítette, 13 évesen pedig már díjat nyert az apja 8mm-es kamerájával forgatott, negyven perces Escape to Nowhere-ért. Bár arról nincs hír, hogy milyen mértékben dolgozza fel a rendező a valódi életét, az biztos, hogy nagyon szívesen néznénk egy filmet a kamasz Spielberg identitás problémájáról, a filmekhez való közeledéséről.

A produkciót a rendező cége, az Amblin Partners gyártja, a forgatás idén nyáron kezdődik, a terveik szerint 2022-ben szeretnék bemutatni.

Forrás: Deadline / Borítókép: Steven Spielberg Az elveszett frigyláda fosztogatói forgatásán