Az ifjú erdélyi fejedelem, Báthory Gábor, hadjáratáról visszatérve sem nyugodhat, hiszen folyamatosan konfliktusokkal és politikai cselszövésekkel kell szembenéznie. Ebben legfőbb partnere mentora, Bethlen Gábor, aki már gyerekkora óta követi Báthory sorsát. A fiatal uralkodó azonban nem csak a csatatéren és a politikában vehemens, a testi gyönyörök habzsolásában sem ismer határokat. Báthory minden útjába kerülő nőt meghódít, legyen szó asszonyról, lányról vagy cselszövő özvegyről. A nagylángon égő fejedelem azonban még nem is sejti, milyen hatalmi játszmák, politikai cselszövések és veszélyek leselkednek rá a kísértések korában.


Azonnal megfogott, hogy mennyire különlegesen erős hangulata van ennek a forgatókönyvnek. Egy százéves regénytől talán sokan egy ósdi és poros történetet várnának, de a Tündérkert meglepően komor, drámai, kegyetlenül csavaros, erőszakos és szexi” – mondta a sorozatról a rendező. Az akció és erotika határozottan keveredik már a most megjelent rövid előzetesben is, ezalapján a politikai csatározás mellett a fejedelem nőkkel való változatos kapcsolata is fontos szerepet kap majd. 

A 8 részes történelmi politikai thrillerben, Báthory Gábor szerepében Katona Péter Dániel száll harcba Erdélyéért és a női szívekért, atyai mentorát, Bethlen Gábort Bokor Barna játssza. A Tündérkert asszonyait Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Szomosi Zsófi, Balsai Móni és Parti Nóra alakítják, mellettük Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Pál D. Attila, Dimény Levente és Németh B. Kristóf tűnik fel.

A sorozat rendezője Madarász Isti, a vezető operatőr Garai Gábor, a produkciót a Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producer páros jegyzi. A Tündérkert a Megafilm és a MTVA koprodukciójában készül és 2023 őszétől látható majd a televízióban.