Bryan Fuller amerikai televíziós író és producer, aki számos televíziós sorozatot készített, többek között a Haláli hullák (Dead Like Me), a Wonderfalls, a Halottnak a csók (Pushing Daisies), a Hannibal és az Amerikai istenek (American Gods) sorozatokat. Fuller íróként és executive producerként dolgozott a Voyager és a Deep Space Nine Star Trek sorozatokban; és a Star Trek: Discovery társalkotója is.

2002-ben ő írta a Carrie tévéfilm adaptációt, Stephen King azonos című regénye alapján, illetve dolgozott az NBC Hősök (Heroes) sorozatán is, amihez a pilot epizód után tanácsadó producerként csatlakozott, majd társ-executive producere lett az első évadnak. Néhány epizódot íróként is jegyez, köztük a Company Man-t, amelyet a TV Guide a televíziózás történetének 100 legjobb epizódja közé választott.

Kultikus sorozatát, a Halottnak a csókot, amely egy különleges képességekkel megáldott pitekészítőről szól, tizenkét Emmy-díjra jelölték, köztük a legjobb vígjáték forgatókönyv díjára is. A sorozat végül hét Emmy-díjat nyert a tizenkettőből.

Leginkább a Hannibal Lecterről szóló Hannibal című sorozatáról ismert, amely 2013-ban jelent meg az NBC-n, valamint a Neil Gaiman könyve alapján készült Amerikai Istenekről, amely 2017-ben debütált, és három évadon át volt műsoron.

Bryan Fuller jelenleg Magyarországon dolgozik a Dust Bunny című játékfilmjén Mads Mikkelsen főszereplésével. Az ingyenes és regisztrációhoz kötött mesterkurzus a Hero Squared közreműködésében valósul meg, a beszélgetést Osváth Gábor producer vezeti.

Élettől a halálig, hősöktől az istenekig: Bryan Fuller televíziós művészete

Időpont: 2023. június 20. 18.00

Helyszín: Puskin mozi (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 18.)

Regisztráció itt

Címlapkép: Bryan Fuller / Hannibal